Geri Dön

Yaz sofralarında 8 sıcak fikir

Masa dekorasyonundan yemek seçimlerine kadar yaz sofralarınızın daha dekoratif ve lezzetli olması sizin elinizde. Kurallar basit, uygulamak ise oldukça pratik.

Yaz sofralarında 8 sıcak fikir

Teras veya arka bahçenizde hazırlayacağınız keyifli bir mangal partisi için atıştırmalıklardan içeceklere ve dekorasyona kadar sıra dışı, şık ve bir o kadar da trendy sunumlar hazırlamak için sekiz ipucunu biz veriyoruz, partiyi hazırlamak size kalıyor.

Haberin Devamı

1. Tabaklar küçülüyor: Klasik yemek servisi üç tabaktan oluşur: soğuk servis, sıcak yemek ve tatlı. Küçük aperatiflerle hazırlanmış bir kokteyl yaz sunumlarının en eğlenceli kısmı. Özellikle mangal partilerinde, misafirler masa etrafında oturmak yerine ayakta sosyalleşmeyi tercih ettiklerinden, klasik yemek servisi yerine küçük tatlı tabaklarında servis hazırlayabilirsiniz.
2. Hafif ve lezzetli puchlar: Bu yaz rengarenk punchlar hazırlamak çok moda. Üstelik mis kokulu taze meyvelerle hazırlayacağınız içeceği isteyene alkollü ya da alkolsüz olarak da ikram edebiliyorsunuz. Meyvelerle süslediğiniz içeceği cam kadehte de ikram edebilirsiniz. Böylece masanıza farklı bir stil de katmış olursunuz.
3. Bira test partileri: Dış mekan partilerinde bu yıl lezzet testleri çok popüler. Küçük bardak ya da tabaklarda tadımlık olarak sunacağınız seçeneklerin yanına hakkında not almaları için renkli not kağıtları iliştirmeyi de unutmayın. Özellikle içecek seçeneklerini bol buz doldurulmuş galvaniz kovalarda ikram edebilirsiniz.
4. Doğallık ön planda: Sade, renkli ve uygulaması çok pratik dekorasyon fikirleri yazlık seçenekler arasında. Yeşil en trendy renk, özellikle de parlak tonları. Yemek masasının ortasına yerleştirebileceğiniz cam ve toprak saksılarda bol yapraklı çiçeklerle masada bir odak noktası yaratıp yiyecek ve içecekleri etrafına dağıtabilirsiniz.
5. Brunch keyfi: Yaz partileri ille de akşamları organize edilmez. Eğer keyifli bir terasınız varsa bol güneşli, aydınlık ve taptaze bir Pazar sabahını arkadaşlarınız için hazırlayacağınız bir brunchla karşılayabilirsiniz. Rengarenk dilimlenmiş ve süslenmiş taze meyve dilimleri, lezzetli Fransız tostları ve sıkılmış portakal suyuna kim hayır diyebilir ki? Sofram daha zengin dursun istiyorsanız menünüze şekerle karamelize edilmiş muzlar, çikolatalı kek dilimleri ve minik kadehlerle creme brule ekleyebilirsiniz.
6. Meyve dekorları: Yaz ayları tam bir meyve şöleni gibi. Öyleyse neden bundan faydalanmıyorsunuz? Örneğin kavun, salatalık ve nane karışımını bir parça feta ekmeği ve hindi bağ filizleri ile birlikte hazırlayarak şık bir sunum yaratabilirsiniz. Yanında vereceğiniz hafif alkollü bir içecek ya da bol naneli bir limonata lezzeti pekiştirir. Çok sıcak günlerde bol buzlu bir salatalık çorbası da hazırlayabilirsiniz.
7. Barmen siz olun: Barmenliğe hevesiniz var mı? Yaz partileri bunu gerçekleştirmeniz için bir fırsat. Yaratıcılığınızı kullanarak birbirinden değişik kokteyller hazırlayabilirsiniz ama hepsine bir isim vermeyi sakın unutmayın. Bunu geniş bir çanağa koyarsanız ikram etmek daha kolay olur ama siz misafirleri ilk andan itibaren etkilemek istiyorsanız shut bardaklarında hazırlayarak eve girişte de sunabilirsiniz.
8. Ön parti: Aslında bu yaz ön partiler çok moda. Arkadaşlarınızla başka bir eğlence yerine gitmeden önce evde toplanmak ve akşamki eğlenceye kısa bir ön hazırlık yapmak keyifli olabilir, hatta sizi motive edebilir. Üstelik çok büyük bir parti olmasına da gerek yok. minik aperatifler, leziz birkaç içecek ve hafif bir müzik yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Evim, Temmuz 2010

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber