Yaşam Yeni evli çifte ‘farklı din’ infazı!

Yeni evli çifte ‘farklı din’ infazı!

13.12.2010 - 02:55 | Son Güncellenme:

Kız Süryani, adam Müslümandı. Çok sevdiler birbirlerini ama kızın ailesi bu ilişkiye karşı çıkıyordu. Gizlice evlenen çift arabalarının içinde birer kurşunla öldürüldü. Katil zanlısı olarak yakalanan kızın ağabeyi ise “Bize rağmen evlendiler” dedi

Yeni evli çifte ‘farklı din’ infazı

Fatih’te önceki akşam lüks bir otomobilin içinde bir kadın ile bir erkek silahla vurulmuş halde bulundu. Çiftin 10 gün önce evlendiğini ve kız tarafından bazı kişilerin din farklılığını gerekçe göstererek bu birlikteliğe karşı çıktıklarını öğrenen polis, gelinin ağabeyini katil zanlısı olarak yakaladı.
Seyitömer Mahallesi’nde lüks bir otomobilde, saat 23.00 sıralarında biri kadın iki kişinin hareketsiz durumda olduğunu gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, araçta tabancayla vurularak öldürüldüğü anlaşılan kişilerin Zekeriya Vural (29) ve eşi Sonay Vural (26) olduğunu belirledi. Kapalıçarşı’da kuyumculuk yapan Zekeriya ve Sonay Vural’ın yaklaşık 10 gün önce evlendiği de öğrenildi. İlk incelemede otomobilin arka koltuğunda oturan tanıdık bir kişi tarafından ateş edildiği belirlendi.
Otomobil, incelemelerin ardından içindeki cesetlerle birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürülürken, polis Sonay Vural’ın Süryani olduğunu ve bu nedenle kız tarafının evliliğe karşı çıktığını öğrendi. Olay gecesi kızın ağabeyi Günay Ö.’nün çiftle birlikte yemek yediğini belirleyen polis, Ö.’yü aramaya başladı. 120 adet güvercini olan Ö., Kocamustafapaşa Güvercin Sevenler Derneği’ne yapılan baskında gözaltına alındı. Ö’nün üzerinden cinayet silahı da çıktı.
Ö.’nün ilk ifadesinde, “Bize rağmen evlendiler. Dün konuşmak için bir kafede buluştuk. Zekeriya ‘Bu iş bitti, sen araya girme’ derken, kız kardeşim de ‘Sen karışamazsın’ dedi. Kafeden çıktıktan sonra, araçta birer kurşun sıkarak öldürdüm” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Birbirlerini çok seviyorlardı’
Zekeriya Vural’ın amcası Cemil Vural, “Oğlumuz Müslüman olduğu için evliliği kabul etmediler. Barış olsun diye çok uğraştık. Kız ailesine evlenmelerine izin vermezlerse intihar edeceğini söylemiş. Birbirlerini çok seviyorlardı. Dinlerinin ayrı olması sorun olmamalıydı” dedi.
Vural’ın bir yakını ise “Düğün kilisede olacaktı ve Zekeriya’nın da din değiştirmesi gerektiği söyleniyordu. Hatta ilk kaçtıklarında, kızın ailesi ‘Bu işi kan temizler’ deyince, kız tekrar evine döndü. Sonra kaçarak gizlice evlenmişler. Bizim haberimiz bile olmadı” diye konuştu.

Yazarlar