Yaşam Yıkıma karşı arılı direniş!

Yıkıma karşı arılı direniş!

14.10.2009 - 01:01 | Son Güncellenme:

Sancaktepe’de kaçak yapıların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Çevik kuvvet yıkıma direnen bölge sakinlerine biber gazı sıkarken, vatandaşlar da polise taş ve arı kovanı atarak saldırdı. Arılar polis ve gazetecileri soktu

Yıkıma karşı arılı direniş

Sancaktepe’de dün Ömerli Barajı’nı besleyen Ayazma deresinin yatağına inşa edilmiş, tapusu olmayan yapıların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Sabah saatlerinde yıkım ekiplerinin geleceği haberini alan mahalle sakinleri, çöp kutularını yola devirerek ve lastik yakarak barikat kurdu. Gruba müdahale eden polis, biber gazıyla kalabalığı dağıttı. Göstericiler de polise taş ve arı kovanı atarak saldırdı.
Osmangazi Mahallesi’nde dün saat 06.00’da dere yolu üzerine yapılan kaçak yapıların yıkılması için belediye yıkım ekipleri hazırlanmaya başladı. Mahalle sakinleri ise yollarda lastik yakarak barikat kurdu. Seçim döneminden önce tapu sözü aldıklarını iddia eden mahallelinin, kaçak inşa ettikleri katları ve yapıları yıktırmamak için eyleme başladığı sırada çevik kuvvet ekipleri de panzerlerle mahalleye girdi.

Yıkım ekiplerine taş yağmuru
Biber gazı atan çevik kuvvet ekipleri, yıkım ekiplerinin mahalleye girmesini sağladı. Peş peşe gelen biber gazlarıyla neye uğradığını şaşıran mahalleliler, ekipleri çaresiz izlemek zorunda kaldı. Yollarda yakılan lastikler ise çevik kuvvet panzerlerinden sıkılan suyla söndürüldü.
Yıkılmak istenen binalarının çatısına çıkan ev sakinleri polis ve yıkım ekiplerine önce taş yağdırdı. Bu şekilde polise direnen yaklaşık 10 kişilik grup, bir süre sonra çatıdaki 2 arı kovanını ekiplerin üzerine attı. Kovandan çıkan arıların çevreye saldırması yüzünden polis, yıkım ekipleri ve gazeteciler zor anlar yaşadı. Arıların soktuğu polis ve gazeteciler ambulansa koştu.

Polis 23 kişiyi gözaltına aldı
Polis, kovanın atıldığı yola tazyikli su sıkarak arıları uzaklaştırdı. Olaylar sırasında polise taş ve arı kovanıyla saldıranların da aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Gün sonunda dere yatağındaki yapıların da aralarında bulunduğu 28 bina ve kaçak kat yıkılırken, yıkım çalışmalarının bugün de devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Yıkıma karşı arılı direniş

Vatandaşlar yıkım ekiplerinin bölgeye girmesini ateşe verdikleri lastiklerden kurdukları barikatla engellemeye çalıştı.

Yazarlar