Geri Dön

Hindi tarifi

Yılbaşı denilince akla ilk gelen yemeklerden biride fırında hindi… Hindiyi yanında salatalar ve mezelerle birlikte servis edip sofranızın lezzetlerini çeşitlendirebilirsiniz.

Hindi tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 adet orta boy hindi
- 2 tane soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı

Hindi Nasıl Yapılır?

Sosu için ilk olarak soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.

Domates salçası, tuz, pul biber, kırmızı toz biber ve ayçiçeği yağını bir kâsede karıştırın.

Hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla temizlenmiş hindinin her yerine sürün ve oda ısısında yaklaşık yarım saat bekletin.

Fırın derecesini 180 dereceye ayarlayın. Hindiyi ızgaranın üzerine yerleştirip yaklaşık 3 saat kadar eti arada bir çevirerek pişirin.

Her saat başı hindi etinin üzerine tereyağı sürün. Hindi eti pişince fırından alın ve dileğiniz sebzelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber