Kültür Sanat Yılın En Büyük Müzikal Çarpışması!

Yılın En Büyük Müzikal Çarpışması!

11.12.2012 - 16:40 | Son Güncellenme:

Athena ve maNga ile 14 Aralık'ta İstanbul Küçükçiftlik Park'ta!

Yılın En Büyük Müzikal Çarpışması

Milyonların ilgiyle takip ettiği maNga ve Athena grupları yepyeni bir projeyle bir araya geliyor: 14 Aralık akşamı Küçükçiftlik Park, iki grubun da yaratıcılıklarının sınırlarını zorladıkları, bilinen şarkıları hem bambaşka bir şekilde düzenledikleri hem de kendi tarzlarına has hale getirdikleri, unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Red Bull Soundclash! 2006 yılından bu yana 5 kıtada, 17'den fazla ülkede yapılan ve yapıldığı her yerde müzikseverlere daha önce hiç yaşanmamış bir müzik tecrübesi sunan Red Bull Soundclash 2 grup, 2 sahne ve 4 raunttan oluşuyor. Bugüne kadar Snoop Dogg, Erykah Badu, Triggerfinger gibi birçok bilinen müzisyenin yer aldığı projenin İstanbul'da gerçekleştirilecek Türkiye ayağında Athena ve maNga'nın performansına tanıklık edeceğiz. Etkinliğin biletleri Biletix’ten alınabilir. Red Bull Soundclash'le ilgili gelişmeler için www.redbull.com.tr ve #rbsoundclash'i takipte kalın.

Haberin Devamı

Soundclash konsepti ilk olarak 1950'li yıllarda Kingston, Jamaika'da çıkmış. Lokal reggie grupları hayran kitlelerini etkilemek için birbirlerine meydan okumaya başlamışlar. Red Bull Soundclash 1950'lerdeki meydan okumaları, 4 raunttan oluşan, grupların kendi sınırlarını zorladıkları eğlenceli bir gösteri şeklinde sahneye koyuyor. İlk Red Bull Soundclash etkinliği 2006 yılında Hollanda'da yapıldığından beri 5 kıtada, toplam 17 ülke ve 43 farklı mekanda gerçekleştirildi. 2012 yılı dünya çapında 30'dan fazla ülkede yapıldı. Brezilya, Almanya, Polonya, Belçika, Slovakya, Litvanya, Amerika, Meksika, Yunanistan, Portekiz, Avustralya ve Kanada gibi ülkelerde düzenlenen etkinliğin 2012 yılının son ayağı İstanbul'da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

2 grup, 2 sahne ve 4 raunttan oluşan etkinlik Isınma Turu ile başlayacak. Her iki grup da kendilerine ait 3'er şarkı çalacak. Seyirci ve gruplar ısındıktan sonra çarpışma başlayacak!

1.Raunt: Cover :Bu turda iki grup da kendilerine ait olmayan ve birlikte belirledikleri bir cover şarkı çalacak. Bambaşka yorumlarla heyecan artacak.

2.Raunt: Devralma: Bir grup çalmaya başladığı şarkısını yarıda kesecek, diğeri kaldığı yerden devam edecek! Devralma Turu 2 kere yapılacak. Bakalım, gruplar birbirlerini tamamlarken ortaya çıkan performanslar nasıl olacak?

3.Raunt: Çarpışma: Gösterinin en heyecanlı kısmı! Athena ve maNga kendi şarkılarını baştan yazarak üç farklı müzik tarzında seslendirecek.

4.Raunt: Joker: Son rauntta gruplar sürpriz bir sanatçıyı misafir olarak sahneye çıkartıp, onunla birlikte eşsiz bir performans sunacak.

4 rauntun tamamlanmasıyla etkinlik sona erecek. Athena da maNga da sahneye çıktıkları andan itibaren hem kendi şarkılarını daha farklı çalacak, hem de birbirlerinin şarkılarını yorumlayacaklar. Seyirciler de sevdikleri grupların yıllardır dillerinden düşürmedikleri şarkılarını daha önce hiç duymadıkları –ve belki de bir daha asla duyamayacakları gibi- dinleme ayrıcalığını yakalayacaklar. Red Bull Soundclash’in biletleri (tam 55 TL;indirimli 35 TL) Biletix’te satışta. Ayrıntılı bilgi için www.redbull.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu gecenin çok özel görüntüleri Dream TV’de!

Red Bull Soundclash müzik deneyimini kaçıranlar üzülmesin! Çünkü bu çok özel konserin özet programı Dream TV’de yayınlanacak. Yayın hakkında ayrıntılı bilgi www.dreamtv.com.tr adresinde!