Kültür Sanat Yo-Yo Ma Zorlu Center PSM’de!

Yo-Yo Ma Zorlu Center PSM’de!

22.08.2014 - 09:18 | Son Güncellenme:

Fransa’da doğup Amerika’da büyüyen Çin asıllı çellist Yo-Yo Ma ve adını tarihi İpek Yolu’ndan alan, Asya ile Avrupa’nın etnik kültürlerini müziğine taşıyan orkestrası Silk Road Ensemble, bu Eylül ayında Zorlu Center PSM’de sahne alacak.

Yo-Yo Ma Zorlu Center PSM’de

Dünya premiyerini gerçekleştireceği bestesi eşliğinde, kemençe virtüözü Kayhan Kalhor’un ve Kürtçe müziğin usta yorumcularından Aynur’un konuk olacağı bu müthiş konser, 4 Eylül akşamı saat 21.00’da Zorlu Center PSM’de izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Beş yaşında çello çalmaya başlayan, 7 yaşında Dwight D. Eisenhower ve John F. Kennedy için performans sergileyen; 8 yaşında eşlik ettiği bir konserle Amerikan televizyon ekranlarında ün kazanan ve 15 yaşında profesyonel çocuk yetiştiren bir okuldan mezun olarak Harvard Radcliffe Orchestra’da soloist olarak görev alan dünyaca ünlü çello virtüözü Yo-Yo Ma; 1998 yılında kurduğu Silk Road Ensemble ile Zorlu Center PSM sahnesine geliyor.

Grammy ödüllü bir müzik devi... Ve en son ‘Amerika’nın En Yüksek Onuru’ ödülünü Barack Obama’dan alan ünlü çellist Yo-Yo Ma....

75 albümüyle 17 Grammy Ödülü’nün yanı sıra 1978’de Avery Fisher Prize, 1999’da Glenn Gould Prize, 2001’de National Medal of the Arts, 2006’da Dan David Prize ve Sonning Prize’ın da dahil olduğu sayısız ödüle sahip olan ünlü çellist Yo-Yo Ma ve orkestrası Silk Road Ensemble, 4 Eylül akşamı saat 21.00’da Zorlu Center PSM, Ana Tiyatro’da hayranlarına muhteşem bir konser verecek.

Haberin Devamı

2006 yılında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından “Barış Elçisi” ilan edilen ve 2010 yılında Amerika’nın en prestijli ödülü olan “Presidential Medal of Freedom”ı Barack Obama’dan alan Yo-Yo Ma’nın 1998 yılında kurduğu orkestrası Silk Road Ensemble, farklı kültür ve gelenekleri müziğiyle harmanlayarak izleyiciye sunuyor. İpek Yolu tarih, kültür ve geleneklerinin tüm dünyada anlaşılabilmesi amacıyla kurulan orkestra, Asya ve Avrupa’da yaşayan din, kültür ve ırkların tarihi zenginliğini, bölgenin geleneksel müziğiyle sahneye taşıyor.

Kayhan Kalhor bestesi “Layers of Loneliness”ın dünya premiyeri!

Silk Road Ensemble’a kemençesi ile eşlik eden Fars, Kürt ve Türk müziği ustası Kayhan Kalhor’un “Layers of Loneliness” isimli eserinin dünya premiyerinin de gerçekleşeceği konserin bu bölümüne, Kürt etnik müziğinin usta yorumcusu Aynur da sesiyle renk katacak.

Tarih: 4 Eylül 2014

Saat: 21:00

Mekan: Zorlu Center PSM, Ana Tiyatro

Bilet Fiyatları: 95TL, 180TL, 265TL, 360TL, 450TL