Kültür Sanat Yönetmen Ergen İngiliz basınında

Yönetmen Ergen İngiliz basınında

08.05.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

İngiliz Evening Standard gazetesi, 29 Nisan tarihli sayısında, tiyatro yönetmeni Mehmet Ergen ile yapılmış tam sayfa bir röportaj yayımladı.

Yönetmen Ergen İngiliz basınında
 KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

 Nick Curtis imzalı röportaj, “Londra’nın en iyi küçük tiyatrosu” başlığını taşıyordu.
Bu sıfatı hak eden tiyatro, 20 yıl önce İstanbul’dan Londra’ya, doğru düzgün İngilizce bilmeden tiyatro yapmaya giden Mehmet Ergen’in 8 yıl önce kurduğu Arcola Tiyatrosu’ydu.
Curtis, Londra’nın Dalston semtinde, endüstriyel bir yapıyı sanat merkezine dönüştüren Ergen’in hem Lonra’da hem de İstanbul’da başarı üzerine başarı kazandığını yazdı.
Gazete, Arcola’nın Ibsen’in oyunlarını 'yüksek kalibreli’ bir tiyatro standardında sahneye koyduğunu da vurguladı. Ayrıca  Ergen’in, İstanbul’un belli başlı prodüksiyonlarını Arcola’da konuk edeceğini, daha da önemlisi önümüzdeki ay İstanbul’da Arcola’nın kardeş tiyatrosunu açarak Londra prodüksiyonlarını burada da sahneleyeceğini duyurdu. Bu tiyatro, perdesini ilk kez Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında açacak olan “Kız Tavlama Sanatı” adlı oyunla buluşacak seyircisiyle.

İki ülke, iki çocuk
Ergen’in en büyük projesi ise, Arcola’yı 2012 Kültürel Olimpiyatları’nın merkezi haline getirmek.
Londra’daki Arcola Tiyatrosu’nda 11 kişi çalışıyor. Ergen, röportajda sanat yönetmeni olarak ilk kez bu yıl para kazanmaya başladığını anlatıyor.
Oyuncu Esra Bezen Bilgin ile evli olan Mehmet Ergen, Ekim ayında ikiz çocuk babası olacağını da açıklıyor gazetede. “İki tiyatro, iki ülke, iki çocuk” diyen Mehmet Ergen sözlerine şöyle devam ediyor: “Ne olacağını bilmiyorum. Sadece, ikisinin kuliste bir beşiğin içinde uyuyacaklarını görebiliyorum.”