Geri Dön

Yöresel tarhana tarifi

Kış aylarında sağlıklı ve lezzetli bir yöresel çorba olan tarhanayı afiyetle tüketebilirsiniz. İşte yöresel tarhana çorbası tarifi...

Yöresel tarhana tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo kırık aşurelik buğday
1,5 kilo tam yağlı süzme yoğurt
Dilediğiniz kadar tereyağı ve tuz

Yöresel Tarhana Nasıl Yapılır?

Süzme yoğurdu sulandırın.

Buğdayı yıkayın ve ayrana dökün.

Koyulaşana kadar pişirin.

Tuz atıp kaynatmaya devam edin.

Kavanozlara bölüştürüp üzerine erimiş tereyağı dökün.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber