Yaşam Youtube kalkan yasağı soruşturuyor

Youtube kalkan yasağı soruşturuyor

01.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

YouTube, Türkiye’de cumartesi günü kaldırılan yasağın ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye’de YouTube’un kapatılmasına neden olan videolar, YouTube tarafından değil, üçüncü bir kuruluş tarafından otomatik telif hakları şikâyet uygulamamız kullanılarak kaldırılmıştır. Bu davranışın telif hakları politikamıza uygun olup olmadığını soruşturuyoruz” dedi.

Youtube kalkan yasağı soruşturuyor

YouTube, bahsi geçen üçüncü şahısların kim olabileceğine dair bir açıklama yapmazken, Türkiye’de 2.5 yıldır devam eden YouTube yasağının kaldırılması, dış basında da ses getirdi.

Sansür eleştirisi
Reuters haber ajansı, AB üyesi Türkiye’nin insan hakları örgütleri ile OECD tarafından kısıtlayıcı internet yasaları nedeniyle uyarıldığını hatırlattı.
İngiliz haber kanalı BBC, yaklaşık 5 bin internet sitesinin yasaklı olduğu Türkiye’nin, dünyadaki en ağır internet sansürü uygulayan ülkelerden biri olduğunu belirtti. Fransız haber ajansı AFP de Türkiye’de ‘ulusal itibar’a bağlı hassas konular hakkında uygunsuz içeriğe sahip sitelere erişimin engellendiğini ve yine bu konular hakkında uygunsuz konuşan internet blog yazarlarının da cezalandırılma riski taşıdıklarını söyledi.
AP ajansı da, AB’ye üyelik sürecinde Türkiye’de bazı reformların hayata geçirildiği, fakat ifade özgürlüğü raporlarında halen bazı sorunlarla karşılaşıldığı yorumunda bulundu.

Yazarlar