Estetik Yüz estetiği hakkında merak ettikleriniz!

Yüz estetiği hakkında merak ettikleriniz!

27.08.2015 - 12:13 | Son Güncellenme:

Yüzünüze en uygun estetik müdahale hangisi bulmak için nasıl bir yol izlemelisiniz...

Yüz estetiği hakkında merak ettikleriniz

Çağımızda toplumların bilinç düzeyinin artmasıyla insanların kendi yüz ve vücutlarına saygısı da arttı. Bunu en güzel şekilde anti-aging trendlerine artan ilgi ile görmek mümkün.

Haberin Devamı

Artık neredeyse her insan yediklerine, içtiklerine dikkat ediyor, sigara, alkol ve güneşin yaşlandırıcı etkisinden uzak durmaya çalışıyor, spor aktivitelerine eskiden olduğundan daha cok önem veriyor, çeşitli nefes teknikleri, meditasyon ve rahatlama seansları ile iç huzurunu yakalamaya çalışıyor ve cildinin bakımına ve nemlenmesine katkıda bulunmak için çok çeşitli kozmetiklerden de yardım almaktan çekinmiyor.

Tüm bunları yaparken insanlar yüzlerine ayrı bir önem veriyor ve bir şekilde zamanı durdurmaya, yaşlanmayı geciktirmeye ve yaşlanmanın izlerini sildirmeye çalışıyorlar. Işte bu noktada estetik cerrahlar da bu isteklere cevap verebilmek için kendilerini sürekli geliştirmeye en yeni teknolojileri tedavi yöntemlerine adapte etmeye özen gosteriyorlar. Bunları yaparken de insanların hatıralarındaki bazı kötü ve abartılı sonuçların oluşturduğu doğallıktan uzak yüz gençlestirme tabularını yıkmak için çaba sarfediyorlar.

Haberin Devamı

Artık gençliğin ve güzelliğin doğallıkla neredeyse eşit anlama geldiği günumüzde yeni ameliyat tekniklerinin yanısıra çok çesitli yardımcı tedavi seçenekleri kombine olarak hastalara uygulanmakta ve çok doğal başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Bu tedaviler sonucunda hastaların yaşlanma sürecini neredeyse 10 sene geriye almak, yavaşlatmak ve yaşlılığa geçiş sürecini yumuşatmak mümkün olmaktadır.Yüz estetiği; zamanın, stresin, dış etkilerin bize olumsuz yansıması sonucu yüzümüzde oluşan deformasyonlar, kırışıklılar, sarkmalar, sivilceler ve benzeri birçok bozukluğun yerini yeni, güzel ve parlak bir cilde bırakması için yapılan tedavilerin genel ismidir. Her yaşın kendine göre bir cilt sorunu vardır.

En sık karşılaşılan yaşlanmaya bağlı kırışıkların ve sarkmaların giderek artması ve hastaların artık aynaya baktığında ''ben böyle miydim'' diye düşündüren durumlarla karşı karşıya kalmasıdır.

Yüzdeki yağ dokusunun azalması sonucu yüz dolgunluğunu kaybeder, deri kırışır ve sarkmalar meydana gelir. Yüz estetiği, bir nevi yüz gençleştirmek amacı taşıyan bütün operasyonlardır. Mimik kaslarının oluşturduğu çizgiler, yüz kemiklerindeki çıkıklık ya da değişim, yerçekimi etkisi ile yüz kaslarının ve cildinin sarkması, zayıflama ve çene kemiği küçülmesi ile cildin bol gelmesi, durumu gittikçe kötüleştiren yüz sorunları olarak karşımiza cikar.

Haberin Devamı

Cilt sorunlarının eskisine oranla daha kolay çözümlendiği günümüzde çok çeşitli yüz estetiğine yönelik müdahaleler ile karşılaşmaktayız. Yüze yapılacak estetik müdahaleleri, müdahale yapılacak alanlara gore sınıflamak mümkün; üst yüz; alın ve kaşların estetiği, orta yüz; gözler, burun, yanaklar ve ağız ile çevresi, alt yüz ve boyun; ağız çevresi ve boyunu kapsamaktadır.

Yüz bölgesi estetiği içerisinde; çene estetiği, çene ucu estetiği, yüzdeki kemik fazlalikları veya eksiklikleri, burun estetiği, yüz germe ve gençleştirme, göz kapağı estetiği, kaş kaldırma ( kaş estetiği), dudak dolgunlaştırma veya belirginleştirme, kulak estetiği (kepçe kulak ameliyatı), yağ enjeksiyonu, migren tedavisi, deri lezyonlarının tedavisi gibi operasyonları sayabiliriz. Ameliyatsız estetik olarak yüz gençleştirme, soyma, botox, dolgu, PRP gibi tedaviler de uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

Yüzünüze en uygun estetik müdahaleyi bulmak için uzman doktorlar ile görüşüp hangi soruna karşı nasıl çözümler üretilebileceğini öğrenmelisiniz.

Maddi anlamda bütçenize uygun seçenekler için doktorunuzla ameliyat ya da ameliyatsız gerçekleştirilebilecek seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Genel anlamda yüz estetiğini germe işlemi olarak tabir eden birçok kişi var fakat yüz gençleştirme işlemleri ameliyatsız tekniklerde de ilerleme kaydetmektedir. Amerika ve Avrupa’da en çok kullanılan ameliyatsız teknik sıvı-likit yüz germe işlemi, son yıllarda Türk doktorlar tarafından da tercih edilen bir yöntem olmaktadır. Yüz anatomisindeki bozulmaların, sıvı-likit yüz germe ile 5-10 yaş gençleştiği görülmektedir.

Sivi-likit yüz germe işleminde özellikle elmacık kemikleri hattına ve şakak bölgelerinin kenarlarına hacimleri geri kazandirabilmek için dolgu materyalleri kullanılmaktadir. Bu materyaller genellikle 18 ay kalıcılığa sahiptir. Erkekler de bu yöntemi yoğun bir ilgiyle karşılamaktadır. Bunun dışında örümcek ağı tekniği diye bilinen iğneler ile geçici bir lifting etkisi, diğer yandan ise yüzün iplere reaksiyonu ile oluşan kollajen ve fibroblast üretimi sonucu ciltte yenilenme sağlanabilmektedir. Bu müdahaleler ile sağlıklı ve güzel yüzlere, mutlu bakışlarınızı eklemek artık mümkün olmaktadır..

Haberin Devamı

Op. Dr.Tahir Gökhan HAYTOĞLU

doktorsitesi.com

Yazarlar