Aksesuar Yüz şekline göre optik gözlük nasıl seçilir?

Yüz şekline göre optik gözlük nasıl seçilir?

05.09.2019 - 10:56 | Son Güncellenme:

Yüz tipiniz oval, kalp, kare veya yuvarlak olabilir! Merak etmeyin her yüz tipine uygun birçok çeşit optik gözlük modeli mevcut. Öncelikle, yüz tipinizin hangisi olduğunu tespit etmekle başlayabilirsiniz. Ardından, tespit ettiğiniz yüz tipine uygun çerçeve modeli önerileri doğrultusunda seçimlerinizi yapabilirsiniz.

Yüz şekline göre optik gözlük nasıl seçilir

Gözlük seçerken yüz tipinizi göz önünde bulundurursanız tam istediğiniz gözlüğe sahip olabilirsiniz. Yüz tipi dışında saç rengi de büyük önem taşımaktadır. Eğer soluk tenli ve siyah saçlıysanız örneğin; siyah ve koyu renk çerçeveler tercih edebilirsiniz. Kumral olanlar kahvelere, ombre balyaj tercih edenlerse kemik ve kareli gözlükleri tercih edebilirler. İşte yüz tiplerine göre optik gözlük seçimi... 

Haberin Devamı

Oval yüz

Oval yüz aslında tüm yüz tipleri içinde en ideal olanıdır. Bu yüz tipine sahipseniz hemen hemen tüm çerçeveler size yakışacaktır. Dikkat etmeniz gereken tek şey yüz tipinizi oval yüz tipinden uzaklaştırmamasıdır. İnce çerçeveli gözlükleri ya da kedi gözü modellerini tercih edebilirler.

Yuvarlak yüz

Bu yüz tipinde yüzün uzunluğu ve genişliği hemen hemen aynıdır. Sert köşeler yoktur ve yanaklar dolgundur. Oval yüz şekline yaklaştırmak için bu yüze biraz köşeli ve sert çerçeveler kullanılabilir. Örneğin dikdörtgen formda çerçeveler tam da yuvarlak yüz formuna sahip olanların kullanabileceği gözlüklerdir.

Kare yüz

Kare yüzde de aynı yuvarlak yüz gibi yüzün uzunluğu ve genişliği hemen hemen aynıdır. Ancak yuvarlak yüze göre daha köşelidir. Bu nedenle daha yumuşak hatlara sahip gözlükleri kullanmaları uygun olacaktır. Oval ve yuvarlak çerçeveler tam da bu yüz tipi içindir.

Haberin Devamı

Elmas yüz tipi

Geniş ve yüksek elmacık kemikleri, dar bir alın ve çene bu yüz tipinin karakteristik özellikleridir. Bu yüz tipinin kullanabileceği çerçevelerin yüzü yumuşatması gerekir. Bu nedenle oval çerçeveleri ya da yumuşak köşeli kare, dikdörtgen çerçeveleri tercih edebilirler.

Üçgen yüz

Bu yüz tipinde alın geniş çene ise dardır. Bu etkiyi hafifletmek ve dikkati çenenin darlığından uzaklaştırmak için şakağa doğru uzayan çerçevelerden kullanmaları gerekmektedir.

 

Yazarlar