Yaşam Yüzleştirip tahliye ettiler

Yüzleştirip tahliye ettiler

26.11.2009 - 02:57 | Son Güncellenme:

Küçük Musa’nın akrabası olan katil zanlısı S.K. hakkında dün diğer sanık B.E. ile yüzleştirildikten sonra tahliye kararı çıktı. Yer gösterme için B.E. ile olay yerine de giden S.K. 14 gün önce cezaevine konmuştu

Yüzleştirip tahliye ettiler

Erzurum’da öldürülen Musa Kang’ın (13) katil zanlısı olarak tutuklanan amcasının oğlu S.K. (16) hakkında, Musa’yla son kez görülen gerçek kapüşonlunun ortaya çıkmasının ardından dün tahliye kararı verildi. S.K. ile önceki gün tutuklanan ve Musa’nın yanındaki kapüşonlu genç olduğunu itiraf eden B.E. (16) dün önce yüzleştirildi, sonra da yer gösterme için talihsiz çocuğun cesedinin bulunduğu metruk binaya götürüldü.
Musa, 3 Kasım’da okula giderken kapüşonlu bir gençle ortadan kaybolmuş, 9 Kasım’da cesedi İstasyon Mahallesi’ndeki metruk binada bulunmuştu. Olayla ilgili olarak önce amcasının oğlu S.K. tutuklandı. Musa’nın kapüşonlu bir gençle son kez görüldüğü güvenlik kamerası kayıtlarındaki görüntüleri inceleyen polis, 24 Kasım’da da madde bağımlısı olduğu öğrenilen, 52 suçtan kaydı bulunan B.E.’yi gözaltına aldı.

Metruk binada 20 dakika
Kapüşonlu kişinin kendisi olduğunu itiraf eden B.E., Musa’yı metruk binaya götürdüğünü kabul etti, cinayeti üstlenmedi.
S.K. ile B.E., dün sıkı güvenlik önlemleri altında cezaevinden adliyeye getirildi. Yüzleştirilen şüphelilerden S.K., B.E.’yi tanımadığını, cesedin bulunduğu binaya daha önce hiç gitmediğini söyledi. B.E. ise “Musa’yı alıp metruk binaya geldim. 3-5 dakika sonra Musa önde ben arkada dışarı çıkarken, S.K. taşa dayanmış içki içiyordu. Musa, S.K.’yı görünce yardım istedi. S.K. bana bağırınca kaçtım” dedi. Yüzleştirmenin ardından şüpheliler, metruk binaya götürüldü. Metruk binada yaklaşık 20 dakika kalan iki tutukluya, savcı yer göstermesi yaptırdı.

14 gün önce tutuklandı

Dün akşam saatlerinde de S.K. hakkında tahliye kararı verildi. 12 Kasım’da tutuklanan S.K.’nın avukatı Alpaslan Başlıcan, “S.K.’yı daha önce teşhis eden üç öğrenci, kapüşonlu olarak görünen B.E.’yi teşhis etti. Böylece S.K.’nın tutuklanmasıyla ilgili eldeki tek gerekçe çürümüş oldu. S.K.’nın tutuksuz yargılanması için başvuru talebinde bulunduk. Mahkeme de talebimizi haklı bularak tahliye kararı verdi” dedi.

Yazarlar