Sağlıklı Beslenme Zayıflarken güzelleşmenin sırrı!

Zayıflarken güzelleşmenin sırrı!

27.01.2015 - 15:06 | Son Güncellenme:

Fazla kilo bir çok kadının hayatında büyük problem. Bunun yanı sıra güzellikte kadınlar için büyük önem taşıyor. Peki zayıflarken aynı anda güzelleşmek istemez misiniz ? O zaman kara üzümünün tadına bakma zamanı.

Zayıflarken güzelleşmenin sırrı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çelik, gençleşerek zayıflamak isteyenler için kara üzüm tüketmeleri gerektiğini söylüyor.

Prof. Dr. Çelik, yapmış olduğu açıklamada, kara üzüm de bulunan mineral, potasyum, magnezyum ve demirin vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, zayıflamak isteyen kadınların üzüm tüketmesi gerektiğini, gençleşmek isteyenler için de kara üzümden yapılan cilt maskesini önerdi.

İçerdiği maddelerde güzellik iksiri olarak kullanılabilinen kara üzümün zayıflama diyetlerinde de kullanılabileceğini belirten Hüseyin Çelik, 'Kara üzümün kabuklarında yer alan resveratrol maddesinin birçok önemli yararı vardır. Kadınlar kara üzümü ezip yüzlerine maske yapabilirler. Ezilmiş kara üzümü bir saat yüzlerinde beklettiklerinde cildi taze tutarak, yüz güzelliği de sağlamak ve kırışıklıkları önlemekte faydası vardır. Öte yandan yoğun renginden dolayı ciddi bir antioksidan deposu olan kokulu kara üzümler doktor tavsiyesinde zayıflamada da etkili olmaktadır. Gençleşmek ve zayıflamak isteyen bayanlar güzellik iksiri kara üzüm kullansın' dedi.

Kara üzüm, vücutta yağların erimesine yardımcı oluyor, ayrıca cildin taze ve temiz bir görünmesini sağlıyor. Bir salkım kara üzüm veya buna eş değer kurutulmuş kara üzüm, vücudu ve beyin hücrelerini zindeleştiriyor. Bir kilo üzüm, bin 150 gram süt, 390 gram et, 300 gram ekmek ve bin 200 gram patatese eşdeğerdir. Bu nedenle de aynı zamanda bayanlar için en ideal rejim menüsüdür.

Haberin Devamı



kalorisepeti.com

Yazarlar