Aile Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Bremen Mızıkacıları ile İstanbul’da

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Bremen Mızıkacıları ile İstanbul’da

14.12.2010 - 11:41 | Son Güncellenme:

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde 18 – 19 ve 25 – 26 Aralık tarihlerinde Bremen Mızıkacıları ile çocuklarla buluşacak.

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Bremen Mızıkacıları ile İstanbul’da

Mehmet Zorlu Vakıf tarafından, Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukları tiyatro ile tanıştırmak amacıyla 2003’de kurulan Zorlu Çocuk Tiyatrosu oyunlarını sergilemeye devam ediyor. Turne kapsamında İstanbul’da da çocuklarla buluşacak olan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, 18 – 19 Aralık ve 25 – 26 Aralık günlerinde Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde Bremen Mızıkacıları oyununu sahneleyecek. İki seans halinde saat 11:00 ve 13:00’de çocuklarla buluşacak olan oyunun ücretsiz davetiyelerini, Ortaköy Afife Jale Sahnesi gişesinden temin etmek mümkün.

Haberin Devamı

Bremen Mızıkacıları, sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumlarından dolayı evden kaçan bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun Bremen’e gidip orada müzisyenlik yapma düşlerini ve yolda iyi birer arkadaş oluşlarını konu alıyor. Oyun, minik izleyicilerine insanın kendisini en mutsuz, en çaresiz ve en işe yaramaz hissettiği anda bile
bir çıkış yolu olduğunu gösteriyor.

Birbirinden güzel dans ve şarkılarıyla Bremen Mızıkacıları, birlik, beraberlik ve dostça dayanışma içinde olmanın önemine değinerek; birlikten kuvvet doğduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

Hedef 500 bin’e yakın çocuğu tiyatro ile tanıştırmakBugüne kadar 400 bin’den fazla çocuğa tiyatronun büyülü dünyasının kapılarını açan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, yeni sezonda Kediler ve Fareler Mutfağı, Bremen Mızıkacıları ve Oz Büyücüsü oyunlarını 100 defa sahneleyecek. Tiyatro, 8. sezonunda gideceği 32 ilde 80 bin çocuğa daha ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, sergilediği dünya klasikleri ile Anadolu’nun dört bir yanındaki çocukları tiyatro ile tanıştırmaya devam edecek. Sergilenen oyunlar hakkında detaylı bilgiye ve turne programına www.zorlucocuktiyatrosu.com adresinden ulaşılabiliyor.

Yazarlar