İstanbul Pendik'te Filistin Bayraklarıyla Abd'ye "Kudüs" Tepkisi

Pendik'te Filistin Bayraklarıyla Abd'ye "Kudüs" Tepkisi

08.12.2017 - 16:22 | Son Güncellenme:

.

Pendikte Filistin Bayraklarıyla Abdye Kudüs Tepkisi

Pendik Merkez Camii’nde cuma namazı sonrası vatandaşlar, ABD’nin Kudüs kararını protesto etti. Cami avlusuna “Kudüs Kırmızı çizgimizdir” yazılı pankart asılırken, vatandaşlar da hep bir ağızdan tekbir getirdi.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Cuma Namazı sonrası vatandaşlar protesto gösterileri düzenledi. Pendik Merkez Camii’sinde cuma namazı kılan vatandaşlar da ABD’nin Kudüs’ün kararına tepki gösterdi. Cuma namazı sonrası yapılan protestoya Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cami avlusuna “Kudüs Kırmızı çizgimizdir”, ”Kudüs Siyonizm’e mezar olacak, Kudüs, ilelebet özgür kalacak” yazılı pankartlar asılırken, Kudüs için sloganlar atan vatandaşlar hep bir ağızdan tekbir getirdi.

“Burada Kudüs’ün aşkıyla bir araya geldik”
Eylemde konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Bugün burada Kudüs’ün aşkıyla tıpkıArafat’ta toplanan aşk gibi, iman gibi sarsılmaz bir kale olduğumuzu, bedenlerimizle etten duvar örerek Kudüs’ü koruyacağımızı yer yüzüne haykırmak için bir araya geldik. Biz biliyoruz ki burada attığımız her adımı aldığımız her nefesi siyonist İsrail ve onun arkasındaki şeytanın bütün askerleri, bütün şer güçler bugün burada bizi takip ediyorlar. Ümmetin ayağa kalkışıyla onlarda yeniden hesaplaşmayı, bu hesabı görmek için bugün bu meydandayız” şeklinde konuştu.
Konuşmasına devam eden Başkan Şahin, ”Bugün Türkiye’nin her noktasında ümmetin ayağa kalkışının Türkiye’nin ayağa kalkışını, bu milletin ayağa kalkışın bütün dünya ya göstermek için buradayız. Siz de bugün bu aşkla buraya geldiniz” dedi.