Dünya Peri masalı gerçek oldu

Peri masalı gerçek oldu

20.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere Prensi Harry ile ABD’li aktris Megan Markle dün gerçekleştirilen görkemli bir törenle evlendi. Windsor Şatosu’nun St. George Şapeli’nde yapılan düğünde, 1000 yıllık Britanya Monarşisi, Hollywood ile buluştu

Peri masalı gerçek oldu

Prens Charles ve 1997 yılında hayatını kaybeden Prenses Diana’nın küçük oğlu Prens Harry(33), ABD’li oyuncu Meghan Markle(36) ile görkemli bir törenle dünya evine girdi. Düğün pek çok bakımdan kraliyet geleneklerine ‘aykırıydı’. Düğünün Cumartesi günü yapılmasının dışında yarı siyahi olan ABD’li bir gelinin kraliyet ailesine girmesi ses getirdi.

Haberin Devamı

Damadın şahitliğini abisi Prens William yaparken, damat ve geline Sussex Dük ve Düşesi ünvanı verildi. Afrika kökenli bir anne ve ABD’li babası olan Meghan’a aralarında Prens George ve Prenses Charlotte’un da olduğu 10 çocuk eşlik etti. Windsor Şatosu’ndaki 600 davetlinin dışında, bahçede 1200 halktan davetli, Windsor’a uzanan ‘Long Walk’ ve kasaba içinde 150 bine yakın kişi de yer aldı. Dünyada 2 milyara yakın kişi, Kraliyet Düğününü televizyon ekranlarından izledi. İngiliz basınında düğünün 31 milyon sterline mal olduğu belirtilirken, düğünün gelirinin de 1 milyar sterlini bulduğu öne sürüldu. Tüm İngiltere’de Harry ve Meghan’ın resimlerinin bulduğu atkılar, hediyelik eşyalar ve bayraklar satıldı.

Haberin Devamı

Annenin heyecanı

Düğünde gelinin ailesinden sadece 61 yaşındaki annesi Doria Ragland hazır bulundu. Ragland’ın kızı şapele girerken gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Gelinin babası, kalp ameliyatı olacağı için düğüne katılamadı. Gelin bu nedenle kiliseye nedimeleri arasında, daha sonra da Prens Charles’ın kolunda girdi. Torunu Harry’nin düğününde Kraliçe 2. Elizabeth, yeşil limon rengi pardesü ile leylak, yeşil çiçek desenli bir elbise ve yeşil şapka giydi. Kraliçe’nin eşi Prens Philip de ameliyat sonrası ilk defa dışarı çıkarak, torununun düğününe katıldı. Kraliyet ailesi geleneksel şıklık sergilerken, gelinin ABD’den gelen arkadaşları ve Afrika’dan gelen davetliler giysileriyle büyük ilgi topladı. ABD’li papaz Michale Curry’nin konuşmasında uzun süre “aşk ve sevgiden” bahsetmesi gülümsemelere neden oldu. Çiftin tören boyunca devamlı elele tutuştukları ve göz göze geldiklerinde görüldü.

Peri masalı gerçek oldu

Nevsal Elevli, Milliyet adına, sadece davetlilerin alındığı Windsor Kalesi’ne girdi.

Gözlerini ayıramadı

Oldukça heyecanlı olduğu görülen Harry, düğün töreni boyunca gözlerini Meghan’dan ayıramadı. Prens William da kardeşiyle gelini bekleyene kadar sohbet ederek, heyecanını yatıştırmaya çalıştı. Afganistan’da Taliban’a karşı savaşan İngiliz ordusunda görev yapan Harry, subay arkadaşlarını da düğüne davet ederek, onları en mutlu gününde yanından ayırmadı. Windsor Şatosu’nun bahçesinde, çevre okullardaki öğrenciler, ülkenin çeşitli yerlerinden yardım dernekleri, radyo, spor, sanat, müzik çevresinden isimlerden oluşan 1,200 kişi yer alarak, gelindamat , kraliyet ailesi ve davetlileri ilk görenler oldu. Londra merkezine bir saat uzaklıktaki Windsor kasabası, düğün nedeniyle dünya basınının akınına uğradı. Özellikle Amerikan TV ve gazeteleri kasabanın tüm otellerini kiralayarak, haberi canlı olarak Atlas Okyanusu ötesine aktardı. California’nın Santa Monica kasabasında dünyaya gelen ve büyüyen, evlenip boşanmış Meghan Markel’ın kasabasında da sabahın erken saati olmasına ragmen büyük bir parti verildi. Santa Monica’dakiler, içlerinden birini İngiliz Kraliyet ailesine gelin vermenin sevincini Windsor’dan gelen görüntülerle yaşadılar.

Haberin Devamı

Peri masalı gerçek oldu

Bu mutlu ana şahitlik etmek isteyen 150 bine yakın kişi Windsor kasabasına geldi.

Modacılar gelinliği beğendi

ABD’li aktris Meghan Markle, İngiliz modacı Clare Weight Keller imzalı gelinliğiyle göz kamaştırdı. Modacının, Givenchy’nin tasarımcılarından olduğu belirtildi. Modacıların aylardır merakla beklediği gelinlik, beyaz ipek satenden, kayık yaka, uzun kollu, vücuda oturan bir modeldi. Gelinliğin tek süsü, Meghan’ın duvağının üzerindeki göz kamaştırıcı taç oldu. Kraliçe Mary’nın elmas ve pırlantalarla süslü tacı, hem duvağı, hem gelinliğin arkasındaki kuyruğu tutuyordu. Düğünü izleyen modacılar, gelinin Windsor Şatosu ve Şapeline uygun bir model seçtiğini ve kendisine çok yakıştığı üzerinde durdular. Gelin taç dışında pırlanta bilezik , küpe dışında başka takı takmadı. Duvağın üzerindeki işlerin, Commonwealth’in sembollerini taşıyan motifler olduğu kaydedildi. Nikah sırasında Prens Harry eşine Galler altınından yapılmış altın yüzük, Meghan ise Harry’ye platin yüzük taktı. Harry’nin yüzüğü devamlı taşıyacağı belirtildi. Damat Prens Harry ise düğüne geleneksel askeri üniforma ile katıldı.

Haberin Devamı

Peri masalı gerçek oldu

Ünlü akını

Düğünde George Clooney ve eşi Amal Clooney, Meghan Markle’ın rol aldığı ‘Suits’ dizisinin oyuncuları, Oprah Winfrey, David ve Victoria Beckham, tenisçi Serena Williams, oyuncu Tom Hardy, Priyanka Chopra, İdris Elba, müzisyen Elton John’ın da aralarında olduğu çok sayıda ünlü konuk katıldı. Düğüne Prens Harry’nin eski kız arkadaşları Cressiad Bonas ve Chelsy Davy de geldi.

Haberin Devamı

Peri masalı gerçek oldu

Beckham çifti tüm dikkatleri üzerine çekti.

Peri masalı gerçek oldu

Clooney çifti de düğündeydi.