Gündem Rezalette yeni iddialar!

Rezalette yeni iddialar!

06.09.2015 - 08:42 | Son Güncellenme:

Canlı yayın uygulaması ‘Periscope’tan bir tecavüz görüntüsü yayınlandığı iddiası, sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Olayla ilgili internette birçok paylaşım yapılırken, görüntü ortaya çıkmadı. Haberin yayılmasıyla @Azeriii hesabının 600 olan takipçi sayısı 1500’ün üzerine çıktı

Rezalette yeni iddialar

Sosyal medya aracılığıyla canlı yayın yapmaya yarayan video programı Periscope’ta baygın bir kadına tecavüzün görüntüleri yayınlandı. Önceki gece yaşanan olayla ilgili 155 Polis İmdat telefonuna da bu yönde ihbarlar geldi ancak görüntüyle ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadı. Görüntüleri yayan @Azeriii adlı kullanıcının, Facebook’taki hesabını sildiği anlaşıldı. Genç kadına tecavüz eden kişinin isim, adres ve işyeri bilgilerinin de verildiği öne sürüldü. Tecavüzcü olduğu öne sürülen E.T. adlı kişinin açık ismi de bir süre sosyal medyada paylaşıldı ancak daha sonra silindi. Bu kişinin kadın kuaförü olduğu da paylaşımlarda yer aldı.

Haberin Devamı

Uygulamayı kullanan bazı kişiler, görüntülerin yayından kaldırılmasına rağmen bazı kullanıcıların bunu kaydettiğini iddia ederek olaya büyük tepki gösterdi.

‘SEKS İŞÇİSİ DE OLABİLİR’

“Periscope’ta canlı tecavüz” başlığıyla tartışma başlatılan bir platformda olayın tecavüz olmadığı da savunuldu. Sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlar şöyle:

- “... isimli kullanıcı muhtemelen baygın haldeki bir kadına tecavüz ediyor. Müdahale edebilecek birileri var mı acaba?”

- “Varsayımlar üzerinden hareket edilmemesi gereken ciddi bir konu. Gözünüzle görmeden gaza gelmeyin.”

- “Kadının seks işçisi olduğu yönünde birtakım iddialar var. Muhtemelen görüntülerdeki üç kişi de sarhoş fakat ilişkiye giren adam ile çekimi yapan adamın bilinçleri pek kapalı durmuyor. Kadın ise olduğu yerden kalkamıyor.”

Haberin Devamı

- “Olay gerçektir arkadaşlar. Videoda kadın yarı baygın sövüyordu. Videolar gerekli mercilere gönderilmiştir. Linkler kadının daha fazla rencide olmaması ve videonun amacını aşmaması, pornografik içerik gibi yayılmaması için kaldırılmıştır.”

GÖRÜNTÜ SAVCI YA DA POLİSE ULAŞTIRILMALI

Olayı HABERTÜRK’e yorumlayan siber suçlar uzmanı şunları söyledi: “Periscope yayınlarının tamamı kaydediliyor. Bahse konu olan olayın tarafları çocuk değilse, şirket yayı- nın yapıldığı IP adresini paylaşmı- yor. Ancak konu tecavüz olduğu için süreç farklı işleyebilir. Eğer görüntü silinmeden önce kaydedilmişse kimlik tespiti de yapılabilir. Ama bunun için görüntünün savcı ya da polise ulaştırılması gerekiyor...”

(Gökhan Artan-Yusuf Doğan/Habertürk)