Gündem Perşembe’de sel; 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp

Perşembe’de sel; 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp

06.07.2016 - 10:17 | Son Güncellenme:

ORDU’nun Perşembe İlçesi’nde sel ve heyelan sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp... 2 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığı belirtiliyor. Bölgede etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. 8 köprü 16 ev yıkıldı. Çok sayıda hayvan telef oldu.

Perşembe’de sel; 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp

ORDU’nun Perşembe İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Derelerin taşması sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Selde 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi akıntıya kapılarak kayboldu. Kaybolan kişinin bulunması için bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Haberin Devamı

Ordu’da dün etkili olan ve hayatı felç eden sel, bugün de Perşembe İlçesi’nde etkisini gösterdi. İlçede etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Kacalı ve Gargacak dereleri taştı. Taşan dereler nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Özellikle yüksek kesimlerdeki Tarlacık ve Yumrutaş mahallelerindeki vatandaşlar sel sularının evlerine kadar gelmesi nedeniyle mahsur kaldı. Park halindeki araçlar sel sularıyla süreklendi.

KURTARMAK İSTERKEN ÖLDÜ

Kaleyaka Mahallesi Gargacak mevkiinde sel sularına kapılan 60 yaşındaki Alim Canbulut kayboldu. Canbulut’un bulunması için tüm ekipler seferber oldu. Canbulut’u kurtarmak için sel sularına arasına giren kuzeni 55 yaşındaki Mustafa Canbulut da akıntıya kapıldı. Güçlükle vatandaşlar tarafından sel sularından çıkarılan Mustafa Canbulut, kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Diğer hayatını kaybeden kişinin kimliği ise tespit edilemedi. Aynı bölgede mahsur kalan 6 kişi ise kepçe yardımı ile kurtarıldı. Kurtarılanlardan yaralı olan iki kişi tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Perşembe İlçesi’ne gelerek incelemelerde bulundu. Belediye, AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede arama-kurtarma çalışması başlattı. Kaybolan kişinin bulunması için çalışmaların yoğunlaştığı ifade edildi. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar da kurtarılarak kepçe yardımıyla güvenli bölgelere taşındı.D ve itfaiye ekipleri kaybolan kişinin bulunması için seferber oldu.

6 SAATTE 158 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Ordu AFAD Müdürü Osman Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 Temmuz gecesi itibarıyla bölgede aşırı yağış uyarısı geldiğini hatırlatarak, "Ondan sonra tüm birimler olarak harekete geçtik. Peşinden de bu yağış geldi. 4 Temmuz gecesi başlayan yağış 5 Temmuz'da daha da şiddetlenerek 6 saatte yaklaşık 158 kilogram yağış düştü. Özellikle Perşembe ve Fatsa ilçemizde büyük hasarlar oluştu." dedi

Hasarların özellikle işyerlerinde, köprü ve yollarda oluştuğunu ifade eden Işık, "Dün can kaybımız yoktu. Sadece Perşembe ilçemizde mahsur kalma vardı. Ekiplerimiz bu mahsur kalanlara müdahale ettiler. Bu kişileri enkaz altından sağ salim çıkardık" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Işık, Perşembe ilçesinde geceden beri şiddetli yağmurun devam ettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Tarlacık mahallemizde bir heyelan oldu. Heyelan bir evimizin üzerine geldi. Bu evde 3 kişi mahsur kalmıştı. Şu anda ekiplerimiz bölgede çalışmaya devam ediyorlar. Ekiplerimiz, buradan bir bayan vatandaşımızı ölü olarak olarak çıkardılar, 2 vatandaşımıza da yaralı olarak ulaştılar. Bu yaralılar sağlık ekiplerimize teslim edildi. Bunun dışında da yine Perşembe ilçesi Yumrutaş mahallemizde yine bir ihbar geldi bize. Bir vatandaşımızın tarım arazisine giderken sele kapıldığıyla ilgili. Bu ihbar üzerine ekiplerimizi o bölgeye gönderdik. Çalışmalar o bölgede devam ediyor."

Işık, bölgeye Samsun ve Erzurum'dan arama kurtarma ekiplerinin de geleceğini kaydetti.

METEOROLOJİ YİNE UYARDI

Ordu'nun Perşembe ilçesinde çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Ordu-Perşembe-Ünye üzerinde bulunan yağışlı hava kütlesi etkisini sürdürüyor.

Sürekli yağışlara neden olan hava kütlesinin öğle saatlerine kadar etkili olması ve Perşembe ilçesinde kuvvetli ve şiddetli yağışlara neden olması bekleniyor.

Uyarıda, yağışla ilgili oluşabilecek ani sel, su baskını, sel, heyelan ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli olunması, gerekli önlemlerin alınması istendi.