Dünya Peru'da on binlerce evsiz, 75 ölü

Peru'da on binlerce evsiz, 75 ölü

20.03.2017 - 12:14 | Son Güncellenme:

Sel ve heyelanların yıktığı ülkede felaketin boyutları büyüyor, IFRC "Peru'nun kuzeyi 1990'lı yılların sonlarından bu yana böyle bir şeyi yaşamadı. Uluslararası destek gerekiyorsa biz hazırız" açıklamasını yaptı.

Peruda on binlerce evsiz, 75 ölü

Güney Amerika ülkesi Peru, bir haftadır yoğun yağışlar sonucu oluşan sellerle boğuşuyor.

Haberin Devamı

Çamur seline kapılan ve son anda kurtulan kadının görüntüyle dünyada ses getiren felakette, ölü sayısı 75'e çıktı.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), sel ve heyelanların 70 bin insanın evsiz kalmasına yol açtığını duyurdu.

Önüne kattığı her şeyi sürükleyen seller ayrıca 625 bin kişinin evlerine zarar verdi.

IFRC'ye göre, şiddetli yağışlar nisan ayına kadar sürecek.

IFRC Amerika Bölge Müdürü Walter Cotte, Kızılhaç'ın sahadaki ilk değerlendirmelerinin ülkedeki zararın inanılmaz boyutlarda olduğunu gösterdiğini vurguladı:

"Birçok insan evini kaybetti. Yaşamlarını yeniden inşa etmek için desteğe ihtiyaç duyacaklar. Peru'nun kuzeyi 1990'lı yılların sonlarından bu yana böyle bir şeyi yaşamadı. Peru Kızılhaçı ve gönüllüler bu tip felaketler için iyi hazırlanmış ve eğitilmiş durumdalar. Bununla beraber, uluslararası destek gerekiyorsa biz hazırız."

Haberin Devamı

Ülke genelinde şubat ayı başında etkili olan selde en az 23 kişi ölmüş, 37 kişi yaralanmıştı. Sel nedeniyle 994 bina, 14 köprü ve 46 kilometre karayolunun kullanılamaz hale geldiği bildirilmişti.