Gündem Pervin Buldan’ın yeğeni PKK roketiyle yaralandı

Pervin Buldan’ın yeğeni PKK roketiyle yaralandı

05.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri Yüksekova’daki 7’nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı Dağlıca Tabur Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerce ağır makineli tüfek ve havan topuyla saldırı düzenlendi.

Pervin Buldan’ın yeğeni  PKK roketiyle yaralandı

- Hakkâri Yüksekova’daki 7’nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı Dağlıca Tabur Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerce ağır makineli tüfek ve havan topuyla saldırı düzenlendi. Saldırıda, bir havan topunun Dağlıca köyündeki bir evin yakınına düşmesi sonucu, 6 yaşındaki Nurşin Buldan bacağına isabet eden şarapnel parçasıyla hafif yaralandı. Askerlerce ilk müdahalesi yapılan Nurşin Buldan’ın, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın, 1994’te öldürülen eşi Savaş Buldan’ın amcasının torunu olduğu öğrenildi.
Çukurca ilçesinde ise İlçe Jandarma Komutanlığı ile Çayırlı Üs Bölgesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.
- Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da dün roketatarlı saldırı düzenlendi. Can kaybı olmayan saldırıda 2 terörist motosikletle kaçtı.
- Diyarbakır’ın Kulp İlçesi Emniyet Müdürlüğü’ne önceki gece roketatarlı saldırı düzenlendi. Bir roket polis lojmanlarına isabet etti.
- Nusaybin’de Ahmet Kaya Köprüsü yakınlarına yerleştirilen uzaktan kumandalı patlayıcı zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı.
- Nusaybin ile Midyat arasındaki Subaşı yolunu kesen bir grup silahlı PKK’lı, kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yaptı. Sürücülerini indirdiği bir TIR ile bir kamyonu ateşe verdi.
- Adıyaman Besni’de İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü gözetleyen ve eylem hazırlığında oldukları öne sürülen Suriye uyruklu Civan S. (23) ile Basıl A. (20) yakalanıp tutuklandı.
- Çaldıran-Doğubayazıt karayolunda 3 PKK’lı bir TIR’ı ateşe verdi.
- Hatay’ın İskenderun ilçesindeki birliğe, taciz ateşinde bulunuldu.
- Van’ın Gevaş ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı’na giden zırhlı askeri araca, el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenledi. Can kaybı yaşanmadı.
- Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki Bayır Jandarma Karakolu’na ateş açıldı, teröristler güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine kaçtılar.