Gündem Peşmergeler Kobani'ye geçti

Peşmergeler Kobani'ye geçti

31.10.2014 - 18:34 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Suriye sınıra 4 kilometre uzaklıkta bulunan Çukobirlik'e ait binada kalan 155 Peşmerge askeri, Kobani'ye gitti.

Peşmergeler Kobaniye geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'e yaptığı ziyaret kapsamında Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde katıldığı konferansta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Türkiye'nin Peşmerge'nin geçişine izin vermediği" şeklinde çıkan haberler hakkında gelen bir soru üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

KOBANİ'YE GİRMESİNİN UYGUN OLMADIĞI HABERİNİ ALDILAR

"Bu haber bile bir asparagas haberdir, yalan haberdir. Biz Peşmergelerin geçmesi için gayret sarf ettik. Nitekim Özgür Suriye Ordusu Türkiye’den geldi Kobani’ye girdi. Peşmergeler tüm mühimmatıyla araç gereçleriyle ülkemize geldiler. Bir de davullu zurnalı geldiler. Bu medya bunları da görememiş. Ve Peşmergeleri uçakla biz Şanlıurfa Havalimanımıza aldık. Hala istirahat ediyorlar. Araçları gereçleri de geldi. Bu akşam itibariyle 2 gündür bizdeler. Erbil’den haber bekliyorlar. Gelen konvansiyonel silahların Kobani’ye girmesinin uygun olmadığına dair haber aldılar.

Fransız basını, Batı basını nasıl yansıtıyor. Biz daha da fazlasını Peşmergelerden Özgür Suriye Ordusundan bekliyorduk. Ama oradaki savaşacakları sayıları ortalama yüzer kişi. Batı medyasına bu ifadeleri niçin söylediğimi anlamış olun. Böylece yalan yanlış doğru olmayan haberler yapıyorlar. Bunu buradan düzeltmiş olalım, böyle bir şey söz konusu değil."

Haberin Devamı

KOBANİ'YE GİTTİLER

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Suriye sınıra 4 kilometre uzaklıkta bulunan Çukobirlik'e ait binada kalan 155 Peşmerge askeri, Kobani'ye gitti.
Suruçta bulunan bütün Peşmergelerin Kobani'ye geçişleri bir buçuk saatte tamamlandı.

Zırhlı araçların üzerine çıkan Peşmerge askerleri bir eline silah alıp, diğer eliyle de zafer işareti yaparak sınıra doğru hareket etti. Peşmerge güçlerinin Kobaniye doğru yola çıktığını gören çevredekilerde 'Biji Peşmerge' diye slogan atıp sevgi gösterisinde bulundular.

ÖSO SAVAŞMAYA BAŞLADI

Öte yandan Kobani’deki kaynakların aktardığı bilgilere göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kasabaya gönderilen grup IŞİD’e karşı cephede aktif olarak savaşmaya başladı. ÖSO mensupları bölgenin doğu, güney ve batı cephelerinin hepsinde IŞİD’e karşı savaşıyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÖZEL HAREKATI DENETLEDİ

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, beraberinde şube müdürleriyle birlikte Suruç ilçesinde peşmergelerin güvenliğini sağlayan Özel Harekat polislerini denetledi.

Haberin Devamı

Peşmergelerin konuşlandırıldığı bina önünde toplanan özel hareket polisleri, zırhlı araçların önünde Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nı karşıladı. Pınarbaşı kendisini karşılayan özel hareket polislerini selamlayarak ’Allah’a emanet olun’ diyerek peşmergelerin beklediği binaya girdi. Gazetecilerin alınmadığı binada bir süre yetkililerden bilgi alan Pınarbaşı, daha sonra zırhlı araç eskortu eşliğinde Suriye sınırında incelemelerde bulundu.