Petunya Çiçeği Bakımı

Petunya Solanacear ailesinden bir çiçekli bitkidir. İlkbahardan çok soğuklara kadar çiçek açan petunyalar birkaç çeşitte bulunabilir. Büyük çiçekli, çok çiçekli, küçük çiçekli ve zemin kaplayıcı olarak 4’e ayrılan petunyalardan bazıları katmerli petunya olarak da bilinir.

Petunya çiçeği bakımı

Petunya çiçeği için en önemli şeylerden biri alan tercihidir. Petunyalar saksılara dikilebileceği gibi zeminde, köşelerde ve askıda da yetiştirilebilir.

Petunya bakımı konusunda bir diğer önemli nokta da güneş ışığıdır. Petunya çiçeği bakımı yaparken petunyanızın günde en az 6 saat güneş aldığından emin olun.

Haberin Devamı

Petunya çiçeğinin bakımı konusunda tuz çok önemlidir. Petunyalar tuzu çok sever. Bu nedenle ortam iyice kuru olmalıdır. Petunyalar için gereken tuzu gübreler aracılığıyla da karşılayabilirsiniz.

Petunya filizi ve tohumu dikimi

Petunya tohumu veya petunya filizi ile petunya çiçeğinizi çoğaltabilirsiniz. Petunya tohumu filizlenme süresi 8-10 haftadır. Bu nedenle sabır önemlidir. Tohumları kabın üzerine iyice saçın. Petunya tohumu filizlendiğinde bahar aylarında uygun bir yere dikebilirsiniz. Petunya çiçekleri filizleri arasında 15-20 santim mesafe bırakmayı unutmayın.

Petunya bakımın için sulama da elbette önemlidir. Belirli aralıklarla ve sıkça sulamak yeterlidir.

Petunya çiçeği budaması

Petunya çiçeğini budarken ölen bitkileri ve uzayan otları kesebilirsiniz. Petunya çiçeğini budamazsanız otlar ve gereksiz olanlar petunyanın minerallerine ortak olur ve bitkinin gelişimini olumsuz etkiler.

Pratikse

Facebook | Instagram