Geri Dön

Peynir dolgulu kabak çiçeği tarifi

Yılbaşı için lezzetli peynir dolgulu kabak çiçeği önerisi...

Peynir dolgulu kabak çiçeği tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kabak çiçeği
1 yumurta
Az miktar sıvı soda
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber

Harcı İçin

1 adet yumurta
Taze soğan
1 çay bardağı az tuzlu lor peyniri
1 yemek kaşığı toz nane
Kıyılmış dereotu
Rendelenmiş beyaz peynir
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Nasıl Yapılır?

Önce kabak çiçeklerini su dolu geniş bir kaba yavaşça alın. Su içinde bir süre bekleyen kabak çiçeklerinin çiçek kısımları hafifçe açılacaktır. İçindeki tohum kısımlarını dikkatlice koparın.

Ayrı bir kapta soda, yumurta ve unu sulu yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ilave ederek tatlandırın.

İç harcı için, lor peynirini, yumurtayı, naneyi, dereotunu, beyaz peyniri ve ince kıydığınız taze soğanları ayrı bir kapta karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Kabak çiçeklerini sudan çıkarıp süzün.

Yapraklarını hafifçe koparmadan açıp iç harcı bastırarak doldurun ve kenardaki yaprakları üzerine kapatın. Tüm kabak çiçeklerini bu şekilde doldurduktan sonra hazırladığınız harca batırın.

Tavaya sıvıyağı koyun ve kızdırın. Harca batırdığınız kabak çiçeklerini bu yağda kızartın. Kızarttığınız kabak çiçeklerini kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağını çektirin.

Fazla yağını çektirdikten sonra servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber