Geri Dön

Peynir tarifi

Peynir nasıl yapılır sorusunun cevabı son günlerden çok fazla merak ediliyor. Taze sütten yapılan yoğurdun dışında aynı zamanda peynir yapabileceğinizi de unutmayın. Dışarıda satılan endüstiriyel peynirler yerine evinizde bildiğiniz malzemelerle organik peynirler hazırlayabilirsiniz. Peynir nasıl yapılır sorusunun cevabını merak etmeye başladıysanız detaylar haberimizde…

Peynir tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- Yarım litre keçi sütü
- 2-3 tatlı kaşığı sirke

Lor peyniri malzemeleri:
- 1 kg yoğurt ya da tereyağı suyu
- 1 çay kaşığı tuz

Peynir Nasıl Yapılır?

1. Adım: Sütü kaynatın, kaynayan süte sirkeyi ilave edip bir iki karıştırın. 15 dk karıştırmadan kısık ateşte kaynatın. Sonra tel süzgeç, tülbent ve derin bir kap ayarlayın.
2. Adım: Tel süzgeç üzerine tülbenti yayın, altına derin kabı yerleştirin.
3. Adım: Kesilmiş sütü ocaktan alıp süzdürün, peynir altı suyunu atmayın. Bebeklerin çorbalarına, pürelere, makarnalarına kullanın.
4. Adım: Süzülen peynire şekil verip tülbentle sıkıca sarın. Üzerine altı düz olan bir ağırlık koyun.
5.adım: Peynirinizi 8 saat bu şekilde bekletin. Sonrasında dolapta muhafaza edin.

Not: Sirke yerine limon ya da yoğurtla da kestirebilirsiniz.

Lor peyniri nasıl yapılır?

1. Adım: Ölçüleri isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Çok az bir su ile de olur. Yoğurdu ya da tereyağı suyunu bir tencereye alıyoruz. Üzerine tuzu serpip karıştırıyoruz.
2. Adım: Kaynayana dek karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Ocağın basından ayrılabilirsiniz, harlı olmadığı müddetçe dibi çok tutmaz.
3. Adım: Arada karıştırmak yeterlidir Ancak taşabilir dikkatli olmak lazım. Bir kere fokurdayınca altını kapatıp soğuyana dek bekliyoruz.
4. Adım: Sonra bir bez keseden süzüp hemen kullanmayacaksak buzlukta saklıyoruz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber