Geri Dön

Peynirli ravioli tarifi

İtalyanların dünyaca ünlü mantısı ravioli nasıl yapılır? İşte peynirli ravioli tarifi...

Peynirli ravioli tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:
1,5 bardak un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz

İçine:
200 gram peynir
1 çay bardağı maydanoz
1 kaşık sıvıyağ

Sosu için:
1 çay bardağı sıvıyağ
2 diş sarımsak rendesi
4 domates (ya da domates sosu)
Tuz
Karabiber

Peynirli Ravioli Nasıl Yapılır?

Hamuru ılık suyla yoğurun, yarım saat buzdolabında bekletip 4 parçaya ayırın. İncecik açın ve kesin.

İç harcını hazırladıktan sonra kestiğiniz parçaların ortasına koyup bir diğeriyle üstünü kapatın.

Açılmaması için kenarlarına hafifçe bastırın. Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın ve kurumaya bırakın.

Domatesleri püre haline getirin. Kızdırdığınız sıvıyağa sarımsaklı domatesleri koyup pişirin.

Tuzunu biberini de ekleyip ocaktan alın. Raviolileri pişirmek için suyunuzu biraz tuz serperek kaynatın.

Kaynayan suda raviolileri haşlayın. Servis tabağına alıp üzerine sos dökerek servis yapın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber