Geri Dön

Sarımsaklı ekmek tarifi

Kahvaltılar veya diğer öğünler için uygun bir alternatif olabilecek peynirli sarımsaklı ekmek tarifine göz atalım.

Sarımsaklı ekmek tarifi
  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kabukları temizlenmemiş 8 diş sarımsak
5-6 kaşık zeytinyağı
Dilediğiniz tarzda ekmek
Sert tulum peyniri veya mozzarella
Maydanoz ve taze kekik

Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

Sarımsakları sıcak suya atıp 15-20 dakika kaynatın.

Ardından kabuklarını ayırıp çatalla ezin.

Peyniri sarımsak, maydanoz ve taze kekikle karıştırın.

Ekmekleri dilediğiniz boyutta kesip üzerine tereyağı sürün.

Karışımı da üzerine koyduktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber