Kültür Sanat Philip Glass’ın son eseri ‘11. Senfoni’, 45. İstanbul Müzik Festivali’nde

Philip Glass’ın son eseri ‘11. Senfoni’, 45. İstanbul Müzik Festivali’nde

14.02.2017 - 12:59 | Son Güncellenme:

Yaşayan en önemli klasik müzik bestecilerinden Philip Glass’ın son eseri '11. Senfoni', 45. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Türkiye’de ilk kez seslendirilecek.

Philip Glass’ın son eseri ‘11. Senfoni’, 45. İstanbul Müzik Festivali’nde

İstanbul Müzik Festivali’nin Bruckner-Linz Orkestrası, Liverpool Kraliyet Orkestrası ve Queensland Senfoni Orkestrası’yla ortak siparişi olan eserin dünya ilkseslendirilişi, sanatçının 80. yaşını kutladığı 31 Ocak Salı akşamı New York’taki Carnegie Hall’da yapıldı.

Haberin Devamı

12 Haziran’da Avrupa ilkseslendirilişinin ardından, eser Türkiye’de 16 Haziran Cuma akşamı Aya İrini Müzesi’nde, SaschaGoetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası tarafından yorumlanacak. Philip Glass’a adanacak gecede bestecinin ‘Keman ve Viyolonsel İçin İkili Konçertosu’nu ise solistler MariSamuelsen ile HåkonSamuelsen Türkiye’de ilk kez seslendirecek.

Philip Glass, bestelediği operalar, senfoniler ve oda müziği eserlerinin yanı sıra Allen Ginsberg’den Woody Allen’a, Paul Simon’dan David Bowie’ye pek çok sanatçıyla önemli işbirlikleri de gerçekleştirdi. The Truman Show, TheHours, Notes on a Scandal, Kundun gibi pek çok filmin müziklerine de imza atan Glass, eserleriyle Akademi Ödülleri, Golden Globe, BAFTA ve Emmy Ödülleri gibi birçok ödüle aday gösterildi.

Haberin Devamı

45. İstanbul Müzik Festivali, 29 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ve festivalin tüm programı 15 Şubat’ta açıklanacak.