Teknoloji Philips’ten Şaşırtan Android Atağı

Philips’ten Şaşırtan Android Atağı

24.04.2016 - 13:48 | Son Güncellenme:

Bir çok gazeteci röportaj yapmak için ses kaydedici cihaz kullanıyor. Yoğun kullanım profili ile Android işletim sistemi bu alana da girmeyi düşünüyor.

Philips’ten Şaşırtan Android Atağı

Çok pahalı olmayan bu cihazlar oldukça basit, kaseti takıyorsunuz, kaydet tuşuna basıyorsunuz ve konuşuyorsunuz. Bugüne kadar basit kalabilen nadir cihazlardan biri olan ses kayıt cihazına Philips’ten bir dokunuş geldi. Android işletim sistemi ile çalışan ses kaydedici piyasadaki rakiplerini ortadan kaldırabilecek potansiyele sahip.

Haberin Devamı

Philips‘in Avusturalya merkezli, dikte ürünleri geliştiren firması Speech Processing Solutions tarafından geliştirilen SpeecAir ilk Android işletim sistemine sahip, akıllı ses kaydedici olma özelliğini taşıyor. Diğer bütün dijital cihazlardan farklı olarak 480 x 800 IPS dokunmatik ekrana sahip cihaz ekranında 16 milyon renk barındırıyor. Bu ekranı koruyan cam ise günümüzde neredeyse bütün akıllı telefonlarda bulunan Corning Gorilla Glass. Ekran aynı zamanda antimikrobiyal.

Bu ilginç cihazın arkasında bir de barkodları okuyabilmesi için 5 megapiksellik kamera yer alıyor. Üzerinde fiziksel tuşlarada sahip olan ürünün bir de dev bir mikrofon ızgarası var. Android 4.4.2‘nin özelleştirilmiş bir versiyonunu kullanan SpeechAir‘de çift çekirdekli 1.6GHz Cortex A9 işlemci bulunuyor. Cihazın 1 GB RAM’i ve 16 GB depolama alanı Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı özellikleri mevcut.

Haberin Devamı

Basın bildirisinde cihazda Google‘ın ya da Play Store‘un varlığından bahsedilmiyor yani şimdilik ses kaydedici cihazınızdan Candy Crash oynayamayacaksınız anlamına geliyor. Cihaz kaydedilen sesleri şifreleme özelliğine sahip. Philips şu anda bir fiyat açıklamış değil.