Ekonomi Pide fiyatına %10 zam yaptılar

Pide fiyatına %10 zam yaptılar

25.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son yıllarda her Ramazan ayında farklı yöntemlerle pide fiyatını artıran fırıncılar bu yıl Ramazan dönemine yüzde 10 zamla girdi.

Pide fiyatına  %10 zam yaptılar

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, geçen yıl kilo fiyatı 6 lira olarak belirlenen pidenin bu yıl yüzde 10 zamla 6.60 liradan satılacağını açıkladı. Ankara’da geçen yıl 250 gram pide 1.5 lira iken, bu Ramazanda 300 gram pidenin fiyatı 2 lira olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Fırıncılar bu artışı maliyetlerinin yükselmesinden dolayı yaptıklarını dile getirirken, fırıncı esnafı olarak kazanamazlarsa, ilk etapta ürünün kalitesinden sonrasında da sağlıklı üretimden mahrum kalınacağını öne sürdüler. İstanbul’da da azami uygulanacak fiyatın 6.6 liranın üzerinde olamayacağı dile getirildi.

Halk Ekmek fabrikaları bu yıl pide fiyatlarına değişikliğe gitmezken, Türkiye Fırıncılar Federasyonu, “Halk Ekmek işletmelerinin imkanları, maliyetleri ona göre, yaklaşık 1 milyon adet üretiyorlar. Belediye kuruluşu onlar, satabilir. Piyasada o tür fiyatlar da olabilir. Biz fırınlardaki azami fiyatı söylüyoruz” açıklamasını yaptı.

Halk Ekmek 70 krş fırında pide 2 TL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Halk Ekmek bu yıl ramazan pidesinin fiyatını değiştirmedi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 350 gr pide 85 kuruştan satışa sunulacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, bu sene de 250 gram pideleri 70 kuruşa satacak. Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, günlük 125 bin pideyi satışa sunabildiklerini belirterek, bu sene pide satışlarında geçen seneye göre yüzde 30’luk artış beklediklerinin altını çizdi.