Salata için malzemeler

- 30 gr. bebek roka (rukola)
- Su
- 30 gr. Yedikule marul
- 30 gr. yağlı marul (kop)
- 20 gr pikan cevizi
- 40 gr. rokfor peyniri
- 1 adet yeşil elma
- 1 adet limon

Pikan cevizlerini önceden ısıtılmış 170 °C fırında 10 dakika bekletin. Kavrulan pikan
cevizlerini bıçakla iki parçaya bölün. Blue cheese’i ufak parçalar haline getirin.
Elmaları dilimleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.

Bebek roka, Yedikule marul ve yağlı marulu yıkayıp yapraklarını kurutun. Ardından tüm yeşillikleri sosla birlikte kasenin içerisinde karıştırın. Elma, peynir ve pikan cevizlerini de üzerine
serpiştirerek servis edin.

Akçaağaç vinegret için malzemeler:

- 10 ml. akçaağaç şurubu
- Deniz tuzu
- Zeytinyağı
- 3 gr. Dijon hardalı

Bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyun ve el blenderı yardımıyla karıştırın.
Sonrasında süzgeçten geçirerek hazırladığınız salata ile karıştırın.

Afiyet olsun