Gündem ‘Pilotaj hatası gibi gözüküyor’

‘Pilotaj hatası gibi gözüküyor’

28.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İran’da 11 Mart’ta düşen Başaran Holding’e ait uçakta 3’ü mürettebat, 8’i yolcu  11 kadın hayatını kaybetmişti.

‘Pilotaj hatası gibi gözüküyor’

Kazada ölenler Mina Başaran (28), arkadaşları Liana Hananel, Jasmin Baruh Siloni, Sinem Akay, Aslı İzmirli, Burcu Gündoğar Urfalı, Zeynep Coşkun, Ayşe And ile pilotlar Beril Gebeş, Melike Kuvvet ve hostes Eda Uslu’ydu. Grup, Mina Başaran’ın Dubai’deki bekarlığa veda partisinden İstanbul’a dönüyordu. Mina Başaran’ın babası, uçağın sahibi Hüseyin Başaran ilk kez konuştu. Atatürk Havalimanı’nda Başaran Holding’e ait MC Havacılık’ın merkezinde açıklama yapan iş adamı, kazaya ilişkin ön raporun yakında açıklanacağını belirtti.

Haberin Devamı

‘Arızalı değilmiş’

Başaran şunları söyledi: “Kara kutular Fransa’da açıldı. Ön raporu, İran açıklayacak. Onlar da ‘eli kulağında’ dedi. Kaza pilotaj hatası gibi gözüküyor. Ön bilgilere göre uçağın arızasının olmadığı, pilotajdan kaynaklanan düşme olduğu söyleniyor. Gerçekleri rapor açıklanınca öğreneceğiz” dedi.

‘Anıları için yatırıma devam’

Hüseyin Başaran kazanın ardından yaşadığı büyük acıya rağmen kızı ve arkadaşlarının anısına havacılık sektöründe yatırımlarına devam edeceğini söyledi. Başaran, “Hangarın girişine ve uçağın kapısına kızımın adını yazdırdım. Kızımın uçakta ölmesi benim için çok acı. Onun anısına işi büyüteceğim” dedi. l ENVER ALAS - İBRAHİM YILDIZ DHA