Gündem Pink Martini’yle beyin ameliyatı

Pink Martini’yle beyin ameliyatı

09.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkçe öğretmeni Pınar Soylu Özcan, konuşma yetisini tehdit eden beynindeki tümörden başarılı bir ameliyatla kurtuldu. Uyutulmadan girdiği ameliyatta Pink Martini dinleyen Pınar öğretmen, “Hiç acı hissetmedim” diyor

Pink Martini’yle beyin ameliyatı

Henüz 33 yaşındaki Pınar Soylu Özcan, 6 ay önce şiddetli baş ağrıları yaşamaya başladı. Kocaeli’de bir ortaokulda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Özcan, ilk zamanlar ağrıları önemsemedi. Özcan, bir yandan 7 yaşındaki kızı Derin’i büyütürken, “manevi çocuklarım” dediği öğrencilerinin eğitimi için emek harcamaya devam ediyordu. Ancak Pınar öğretmenin yaşadığı baş ağrıları her geçen gün dayanılmaz bir hal almaya başladı.

Haberin Devamı

Dokular korunmalıydı

10 Kasım’da sınıfta yere yığılan Pınar öğretmen hastaneye kaldırıldı. Beyninde 3 santimlik tümör olduğu tespit edilen Özcan’ın acilen ameliyat olması gerekiyordu. Ancak ortada büyük bir sorun vardı. Konuşma yetisini kaybetmemesi için sağlam dokuların korunması gerekiyordu. Uyutularak yapılacak bir ameliyat sırasında konuşma yetisini kaybetme riski bulunan Pınar öğretmen, son bir umutla Prof. Dr. Türker Kılıç’ın kapısını çaldı.

Pink Martini’yle beyin ameliyatı
Müzik eşliğinde kurtuldu

20 Aralık’ta Görüntü ve Fizyoloji Rehberli Beyin Cerrahisi yöntemi ile uyutulmadan açık beyin ameliyatı yapılan Pınar öğretmen ameliyat sırasında Pink Martini’yi dinlemek istediğini söyledi. Pınar öğretmen, Pink Martini eşliğinde beynindeki 3 santimlik tümörden kurtuldu ve iyileşme sürecini Milliyet’e şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Konuşma yetimi kaybetmek istemiyordum, böyle bir durum benim için hayattan kopmakla eşdeğerdi. Pink Martini eşliğinde tümör çıkartılırken, hiçbir acı hissetmedim. Ameliyatın üzerinden 3 ay geçti. İlk 15 gün dil sürçmeleri yaşıyordum. Zamanla şikâyetlerim ortadan kalktı. Türker Hocam, 6 ay içerisinde tamamen iyileşip işimin başına dönebileceğimi söyledi.”

‘Hastamızı konuşturduk’

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi-Medical Park Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türker Kılıç ameliyat hakkında şunları söyledi:

“Hastamız öğretmen olduğu için dil yeteneğini kullanmak zorundaydı. Bu sebeple açık ameliyata karar verdik ve ameliyat sırasında hastamızı konuşturduk. Bu sayede hastamızın konuşma yeteneğini kaybetmeden sağlığına kavuşmasını sağladık. Uygulanan yöntem sayesinde konuşma merkezini koruyup, dokunun çıkarıldığını görerek, hem anatomik hem fizyolojik rehberli olarak beyin haritalanmasını yaptık.”