Gündem Pinterest kullanımı hakkında ipuçları

Pinterest kullanımı hakkında ipuçları

25.04.2018 - 13:50 | Son Güncellenme:

Önceleri çok yaygın olmasa da son dönemlerde ülkemizde kullanımı yaygınlaşmaya başlayan Pinterest nedir? Pinterest; Twitter, Facebook, İnstagram gibi bir sosyal paylaşım sitesidir ve çoğunlukla görsel ağırlıklı paylaşımlar yapılmaktadır.

Pinterest kullanımı hakkında ipuçları

Diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi bu platforma da dilediğiniz zaman görsel paylaşımlar yapabiliyor, yapılan paylaşımları beğenerek çevrenizle iletişime geçebiliyorsunuz. “Pin” ve terestkelimelerinden türeyen bu sosyal platformda ilgi alanlarınıza uygun hazırladığınız görselleri hesabınızın panolarına etiketleyebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Pinterest nasıl kullanılır?

Kullanımı oldukça kolay bir platform olan Pinterest’i kullanabilmeniz için diğer sosyal medyalarda olduğu gibi kayıt olup, adınıza bir hesap açmanız gerekiyor. Ayrıca Facebook sosyal medya hesabınızla da giriş yapabiliyorsunuz. Adınızı oluşturduğunuz profilden ilgi alanlarınıza göre görseller hazırlayıp, panolarınıza yapıştırabilirsiniz. Kayıt olmak için pinterest.com adresine giriş yaparak e-posta adresiniz ve oluşturacağınız bir şifre ile kayıt olabilirsiniz. Uygulamaya girdikten sonra beğendiğiniz herhangi bir görseli kendi panonuza etiketlemeye “pin”lemek denilmektedir. Pinleme işlemini ise görselin hemen yanında bulunana kırmızı “pin it” butonu ile yapabilirsiniz. Görseller karşınıza tek sayfa hâlinde çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Pinterest ne işe yarar?

Pinterest için bir ilham kaynağı da denilebilir. Çünkü bu sitede yemek tariflerinden tutunda, moda ve tasarım fikirleri ve daha aklınıza gelip gelmeyen her şeyi yapıştırabilirsiniz. Bunun için Pinterest platformu fotoğrafçıların, moda tasarımcılarının ve aşçılık ile uğraşanların mutlaka takip etmesi gereken sosyal medya uygulamasıdır diyebiliriz.

Pinterest kullanımı için ipuçları

Pinterest kullanımı için öncelikle uygulamaya kayıt olup giriş yaptığınızda en üst yerde bulunan pinterest arama motoruna ilgi duyduğunuz konuları yazıp taratarak kendi panonuzu hazırlayabilirsiniz. İster dış sitelerden isterseniz de, uygulamada beğendiğiniz görselleri panonuza yükleyip paylaşarak, çevrenizle etkileşime geçebilirsiniz. Uygulama Türkçe dil desteğine sahip olup, hem bilgisayarlarda hem de tablet ve telefon gibi akıllı cihazlardan kolaylıkla giriş yapılabilmektedir. Akıllı cihazlardan kullanmak isteyenler Pinterest’in mobil uygulamasını cihazlarına indirmeleri gerekmektedir.