Geri Dön

Pırasa yemeği tarifi

Pırasa yemeği kışın en sağlıklı ve en çok tüketilen yiyecekleri arasında yer alır. Soğangillerden olan pırasa, sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Pırasa yemeği tarifini merak ediyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz enfes pırasa yemeği tarifimize göz atabilirsiniz. İşte pırasa yemeği tarifi:

Pırasa yemeği tarifi
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg pırasa
1 adet orta boy havuç
1/2 kesme şeker
1 adet sarımsak
Bir Türk kahvesi fincanı pirinç
Bir su bardağı domates sos
Bir yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
150 gr kıyma
Tuz, karabiber
Bir yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Bir yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet kuru soğan
Sıcak su

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

 

1.Tencereye küçük doğranmış soğanlarımızı zeytin yağımızı koyup biraz kavuralım ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.

2. Kıymanın kavrulmasına yakın tekerlek biçiminde doğradığımız havuçları, sarımsağı bütün olarak ekleyelim biber , domates salçasını koyalım.

3. pırasa yemeğini biraz karıştırdıktan sonra verev doğranmış pırasaları ekleyelim tencerenin kapağı kapalı arada bir karıştırmak şartıyla birkaç dakika bu şekilde pişirelim tuzunu karabiberini domates sosunu ekleyip birazda böyle pişirelim.

4. Pırasa yemeğinin üzerine geçecek kadar sıcak su ekledikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinci de ekleyelim.

5. En son nar ekşisini üzerine gezdirip bir kesme şeker atıp atıp tencerenin kapağını kapatalım pırasalar pişene kadar pişirelim

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber