Ekonomi Pırlanta gibi iş!

Pırlanta gibi iş!

12.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mücevher fuarı kapılarını açtı. Geleneksel takıların yanı sıra altın ve değerli madenlerden yapılan giysilerin de sergilendiği etkinlikte, 1.5 milyon liralık tektaş yüzük ilgi odağı oldu.

Pırlanta gibi iş

Dünyanın en büyük beş mücevher fuarı arasında yer alan, Türkiye’nin uluslararası mücevher ihtisas fuarı İstanbul Jewelry Show dün CNR Expo’da kapılarını açtı. Açılışı UBM Rotaforte Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, UBM Turkey Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu, Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık ve Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yapılan fuar, 14 Ekim’e kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma ürün gruplarını 800’ü aşkın firma ve marka, fuara özel ürün ve koleksiyonlarını, 16 bini aşan sektör profesyoneline sunuyor. Avrupa, Ortadoğu, Amerika, Kuzey Afrika ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen alıcılar Türkiye mücevher ihracatının yüzde 80’ine yakın bölümünün fuar süresince yapılan iş görüşmeleri ile gerçekleştiril-mesinde büyük rol oynuyor.

Ev alma etek al

Ligora Gold fuarda altından etek ve büstiyerini tanıttı. Yaklaşık 1.5 ayda yapılan etek, eşarp olarak da kullanılabiliyor. 1.750 gram ağırlığında olan etek 22 ayar. Has altın ve ipek karışımıyla yapılan etek, yaklaşık 400 bin TL değerinde, neredeyse bir ev fiyatında.

Haberin Devamı

Altın büstiyer İtalya’ya özgü bir ürün. 750 gram ağırlığında olan büstiyer, 22 ayar ve 250 bin TL.

KRAVAT KOLYE

Atasay yaklaşık 26 bin TL değerindeki 22 ayar kravat kolyesini tanıttı. El örmesi olan kravat kolye, yaklaşık bir haftada yapıldı. 75.04 gram ağırlığındaki ürüne en çok talebin Dubai’den geleceği öngörülüyor.

1.5 milyon TL’lik tektaş

Fuarda Zen Pırlanta standında sergilenen 9.53 karatlık tektaş 1.5 milyon TL’lik değeriyle en pahalı ürün oldu. Standda, beştaş, pırlanta alyanslar gibi birçok tasarım da sergilendi.

Tığla örüldü

Midas firmasının sergilediği altın yelek el örmesi ve 14 ayar. Tığla örülen yeleğin yapımı yaklaşık bir ay sürdü. Ürün satış değil fuarda sergilenme amacıyla üretildi.

Kırmızı çiçek

Shine Gold el yapımı gerdanlığını tanıttı. Yüksek teknoloji kullanarak elde birleştirilmiş. 220 gram ağırlığında olan ürünün fiyatı yaklaşık 9 bin 500 dolar.

Stok yaşı yüksek ürüne indirim

Mücevher firmaları Enflasyonla Topyekûn Mücadele planı kapsamında da yüzde 10 indirim uyguluyor. Öte yandan pırlantalarda dönemsel olarak indirim de yapılıyor. En çok sevilen ve tercih edilen ürünler seçilerek mümkün olabilecek en düşük kâr marjıyla satışa sunuluyor. Atasay CEO’su Atasay Kamer de konuyla ilgili olarak, “İndirim uygularken dikkate aldığımız iki kriter var. Birincisi, pırlantaların yaşı, bir diğeri de tüketim alışkanlıklarına bağlı günümüzde pahada minimal, görüntüde maksimal ürünlere geçilmiş olması. Buna bağlı olarak stok yaşı yüksek ürünlerde farklı indirim uyguluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kuyumcu sigortası tanıtıldı

Türkiye’de 40 bin civarında kuyumcunun yüzde 40-50 indirimle faydalanabileceği Kuyumcu Sigortası da İstanbul Kuyumcular Odası, Ak Sigorta ve İntegra Sigorta tarafından tanıtıldı. Hizmete alınan sigortanın içeriğinde gasp, soygun, suistimal, pazarlamacı elemanların sigortası bulunuyor. Kuyumcu dükkanları güvenlik kriterlerine göre derecelendiriliyor. İşletme güvenlik tedbirinin ne kadar fazlasını kendisi alabiliyorsa sigorta maliyeti o kadar düşüyor.