Geri Dön

Pişirmeden cheesecake tarifi

Pişirmeden hazırlayacağınız bu cheesecake hem basit hem de çok lezzetli!

Pişirmeden cheesecake tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kıtır bölümü için:
1,5 bardak ezilmiş tam buğday bisküvi
1/4 bardak esmer toz şeker
6 kaşık erimiş tereyağı

Cheesecake dolgusu için:
1 kg oda sıcaklığından tam yağlı krem peynir
1/4 bardak limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1/2 bardak bal
3/4 bardak yoğurt
Üzerine taze meyveler

Pişirmeden Cheesecake Nasıl Yapılır?

Bir kasede bisküvi, toz şeker ve tereyağını iyice karıştırın.

Kare borcam veya başka bir kalıba sıkıca ezerek yerleştirin.

Buzdolabında 1 saat bekletin.

Dolgusu için krem peynir, vanilya, bal, limon suyu ve yoğurdu mikser ile karıştırın.

Bisküvili tabanın üzerine dökün ve iyice düzledikten sonra 24 saat buzdolabında bekletin.

Servis etmeden önce üzerine taze meyveler veya reçel gibi soslar dökebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber