Gündem Piyangoda Nimet Abla oyunu

Piyangoda Nimet Abla oyunu

09.12.2017 - 10:36 | Son Güncellenme:

Vatandaşlar yılbaşı çekilişinde 61 milyon liralık büyük ikramiyenin hayalini kurarken, İzmir’de bazı Milli Piyango bayilerinin Nimet Abla gibi ünlü bayilerin kaşelerini bastırarak bilet sattıkları ortaya çıktı.

Piyangoda Nimet Abla oyunu

İzmir Milli Piyangocular ve Şans Oyunları Bayileri Başkanı Paşa Çakmak, bazı seyyar Milli Piyango bayilerinin başta İstanbul'daki Nimet Abla Milli Piyango Bayii olmak üzere çok sayıda ünlü bayinin kaşesini bastırarak bilet sattığını söyledi.

Haberin Devamı

Biletlerin gerçek olduğunu ancak ünlü bayilerinin kaşelerini taklit ederek bilet satmanın vatandaşı aldatmak olduğunu ifade eden Çakmak, "Vatandaş daha çok bilet alsın diye Nimet Abla gibi ünlü bayilerin ismini kullanarak bilet satıyorlar. Vatandaşlar sadece bulundukları şehre ait piyango bileti alsın" diye konuştu.

ÜNLÜ BAYİLER BURADA

Milli Piyango İdaresi tarafından yılbaşı çekilişindeki büyük ikramiye 61 milyon lira olarak belirlenirken, vatandaşlar büyük ikramiyenin hayalini kurmaya başladı. Ancak bazı işgüzar piyango bayilerinin sattığı biletlerin üzerine ünlü bayilerin kaşelerini bastığı ortaya çıktı. Yapılanın çok yanlış olduğunu vurgulayan İzmir Bayiler Başkanı Çakmak, "İzmir'de Feyzi Deniz ile Bekir Acar gibi çok ünlü bayiler varken böyle bir aldatmacaya kalkışmak insanların duygularıyla oynamaktır" dedi.

Haberin Devamı

GÖZÜ KAPALI GÜVENİN

Çakmak dağıttıkları bütün biletlerin gerçek olduğunu belirterek, "Vatandaş bilet alırken birkaç noktaya dikkat etmeli. Milli Piyangocunun başında şapkası olmalı. Bunun yanı sıra piyangocunun yaka numarasıyla biletin numarası aynı olmalı. Eğer bu hususlar varsa gözü kapalı güvenin. Ben bütün bayilerime gerçek bilet sattıkları konusunda kefilim. Eğer ikramiye isabet eden bilet sahte çıkarsa vatandaşlar bana gelsin. Ben onlara paralarını vereceğim" dedi.

DİKKATLİ OLMAK GEREKİR

Çakmak, sahte kaşeli biletlere ikramiye çıkması halinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Burada sahte bilet satılması söz konusu değildir. Ancak ne yazık ki kaşe oyunuyla insanların hayalleriyle oynuyorlar. Sırf vatandaş daha çok bilet satın alsın diye Nimet Abla kaşesi bastırıyorlar. Bilet gerçek ve kaşenin hiçbir etkisi yok. Daha fazla para kazanma hırsı nedeniyle böyle bir oyuna başvuruyorlar. Bu durum kabul edilemez. Vatandaşlar bu konuda çok dikkatli olsun. Sadece bulundukları şehre ait piyango biletlerini alsınlar" dedi.

Bilinenin aksine Türkiye'nin en uğurlu bayisinin İzmir'in Konak ilçesi Çankaya semtinde bulunan Feyzi Deniz ile Bekir Acar olduğunu kaydeden Çakmak, "Bu iki isim Türkiye'nin en uğurlu bayisidir. Sadece Feyzi Deniz'in sattığı biletlere 4 defa büyük ikramiye çıktı" diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN EN UĞURLU BAYİSİYİM

Bilinenin aksine Türkiye'nin en uğurlu bayisi olduğunu iddia eden Feyzi Deniz, kendisinin 14 yıldır Çankaya'daki Nüfus İl Müdürlüğü önünde Milli Piyango bileti sattığını söyleyerek, "Türkiye'nin en uğurlu bayisi benim. Benim sattığım biletlere 5 defa ikramiye çıktı. Biri 40 milyon olmak üzere 1, 2, 3 ve 10 milyon liralık ikramiyeler verdim. 2 tane de 500 bin liralık ikramiye biletlerime isabet etti. Bu sene de bana çıkacağını hissediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Yeni Asır