Geri Dön

Piyano Kek Tarifi

Yumuşacık keki, lezzetli ve hafif muhallebisi ve müthiş sunumuyla piyano kek tarifini sizinle paylaşıyoruz. Çay veya kahvenin yanında servis edebileceğiniz bu lezzeti evinizde mutlaka deneyin. Peki, piyano kek nasıl yapılır? İşte piyano kek tarifi...

Piyano Kek Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kek için:

2 yumurta
Yarım bardak şeker
Yarım bardak sıvıyağ
Yarım bardak süt
2 kaşık kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 bardak un

Islatmak için:

1 bardak süt

Muhallebisi için:

3 bardak süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
200 ml. krema

Üzerine:

Kakao

Piyano Kek Nasıl Yapılır?

1. adım: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Süt, sıvıyağ, kakao ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin.

2. adım: Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra yağladığınız cam tepsiye boşaltın. 180 derecelik önceden ısıttığınız fırında pişirin.

3. adım: Bir tencerede süt, şeker ve unu sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika da kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Soğuyunca kremayı da ekleyip çırpın.

4. adım: Kek fırında çıkınca sütle ıslatın.

Son adım: Üzerine muhallebiyi döktükten sonra kakao eleyin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber