Ekonomi Piyasalar hareketli

Piyasalar hareketli

10.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı’na bir gün kala çarşı ve pazarda bayram hareketliliği devam ediyor. İstanbul’un tarihi alışveriş yerlerinde bayramlık kıyafet ve ikramlık tatlı alışverişi telaşı yaşanırken kurbanlık satış merkezlerinde ise kıyasıya pazarlıklar dönüyor

Piyasalar hareketli

Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor. İstanbul’un tarihi alışveriş yerlerinde bayramlık kıyafet ve ikramlık alışverişi telaşı yaşanırken kurbanlık satış merkezlerinde kıyasıya pazarlıklar dönüyor.

Haberin Devamı

850 bin büyükbaş, 2,7 milyon da küçükbaş olmak üzere Kurban Bayramı’nda 3.5 milyonu aşkın hayvan kurban edilecek. Fiyatlar büyükbaşta 2.850 TL-16 bin TL arasında, küçükbaşta 450-1.700 TL arasında değişiyor. Bu yıl yaklaşık 7.5 milyar liralık hareketlilik bekleniyor. Bununla birlikte bayram döneminde piyasalarda 10 milyar liraya yakın alışveriş hacmi oluşması öngörülüyor.

Piyasalar hareketli
Kurbanlık fiyatları yükselmiş

İstanbul’un en büyük kurban satış merkezini bu yıl Sultangazi Belediyesi kurdu. Merkezde ‘En Büyük ve En Güzel Kurbanlık Hayvan’ yarışması da düzenlendi. Yarışmaya 45 kurbanlık hayvan katılırken, yarışmanın birincisi Eyüp Toprakçı‘nın Çankırı’dan getirdiği 960 kiloluk Yaren Ağası ismini verdiği kurbanlık oldu. Kurbanlık almak için pazarlık yapan Ahmet Biçer, “Geçen yıl fiyatlar daha uygundu. Bu yıl fiyatlara zam gelmiş. Satıcılar yem fiyatlarına zam geldiği için kurbanlıkların da zamlı olduğunu söylüyorlar. Bu kurbanlık için yarım saattir pazarlık yapıyorum 12 bin liraya anlaştık” dedi.

Haberin Devamı

Piyasalar hareketli
Ucuzluğun adresi: Mahmutpaşa

Bayram alışverişlerinin bir diğer vazgeçilmez adresi ise Mahmutpaşa. Bayram kıyafeti alışverişi için aileleriyle birlikte Mahmutpaşa’ya gelen vatandaşlar, özellikle çocukları için bayramlık kıyafet aldı. Esnaf, fiyatların geçen yıla göre aynı düzeyde olduğunu belirtirken alışverişe gelen aileler ise fiyatların uygun olmasından son derece memnun oldukları gözlendi.

Kahve ve lokuma ilgi oldukça fazla

Bayram alışverişlerinde şeker ve çikolatanın ilgi gördüğü Mısır Çarşısı’nda bu yıl Türk kahvesi ve lokuma ilgi büyük. Alışverişe gelenler Türk kahvesinin yanında çeşitli aromalarla zenginleştirilmiş lokuma ilgi gösteriyor.
Bayramda misafirlerine Türk kahvesi ve lokum ikram edeceğini söyleyen Bahar Karaca, “Geçen bayramlarda şeker, çikolata alıp misafirlerime ikram ederdim. Bu bayram misafirlerime çeşitli lokumlar ikram edeceğim. Eski bayramları yaşatmaya devam edeceğiz” diyor.

30 milyon kişilik bayram seferi

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla 10 Eylül Cumartesi günü gece yarısından 19 Eylül Pazartesi günü saat 07.00’a kadar Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan otoyol ve köprüler Kurban Bayramı’nda ücretsiz olacak. Ancak özel sektörün işlettiği köprü ve otoyollardaki geçişlerden para alınacak. Tatil nedeniyle 30 milyona yakın kişinin yollara çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Piyasalar hareketli

Piyasalar hareketli