Geri Dön

Pizza ruloları tarifi

Aynı pizza gibi fakat pizzadan daha güzel pizza rulolarını yaptığınızda yiyen herkes bayılacak!

Pizza ruloları tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru hazırlamak için:
2 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Sosu hazırlamak için:
2 tane kabukları soyulup rendelenmiş domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Üzerine koymak için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
Dilediğiniz kadar sucuk, sosis, salam veya pastırma

Pizza Ruloları Nasıl Yapılır?

Hamuru yapmak için geniş bir kaba tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.

Tüm malzemeler karışınca kabarması için yarım saat bekletin. Kabardıktan sonra hamuru merdaneyle kare şeklinde ince bir şekilde açın.

Sos için fesleğen ve sarımsak hariç tüm malzemeleri kalın tabanlı küçük bir tencereye koyup altını orta ateşte açıp bir taşım kaynatın.

Kaynayınca altını en yükseğe getirip 5 dakika daha kaynatın. Biraz koyu bir kıvamı olması gerekiyor. Kıvamını alınca sos olmuş demektir.

Sos biraz soğuyunca üstüne kuru fesleğen ile rendelenmiş diş sarımsakları koyup karıştırın.

Hamurun üzerine sosu sürüp rendelenmiş kaşar peynirlerini koyun, ardından üzerine sucuk ve diğer malzemeleri dizin.

Daha sonra pizza hamurunu bir baştan kıvırarak rulo haline getirin.

Tepsiye koymadan önce hamuru ortadan ikiye kesin. Üzerlerini yağlayın.

Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından çıkınca dilim dilim kesin. Pizza rulolarınız hazır.


Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber