Geri Dön

Pizza topları tarifi

Pizza topları tarifi en lezzetli fast food yemeklerinden olan pizzaya taş çıkaracak. Pizza topları hem mükemmel bir atıştırmalık hem de lezzetli. Pizza topları tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte pizza topları tarifi:

Pizza topları tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru maya
tuz

Pizza topları içi için malzemeler:
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr Kıyma
1 soğan
Kaşar peynir
tuz, karabiber, pul biber
İsteğe bağlı: fesleğen

Pizza Topları Nasıl Yapılır?

1. Süt, yağ, yoğurt, şeker, tuz ve 1 paket mayayı bir kapta yoğurun.
2. Ilık suyun içine maya ve şekeri ekleyip karıştırın.
3. Ayrı bir kapta tuz ve unu karıştırarak ortasını açın.
4. Mayalı harcı unun içine dökün ve hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
5. Hamuru yoğurduğunuz kaba hafif zeytinyağı damlatın ve hamurunuzun üzerini kapatarak 1 saat mayalanmasını bekleyin.
6. Bir tavada tereyağını eritin ve ardından kıymayı suyunu çekinceye kadar kavurun.
7. Küp küp doğradığınız soğanları da tavanın içine atıp kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
8. En son baharatları da ekleyin ve altını kapatın.
9. Mayalanmış hamurdan dikdörtgenler yaratın ve elinizle bastırın.
10. Domates salçasını hafif sulandırarak pizza hamurunun üzerine sürün ve kıymalı harcınızı ve kaşar peyniri ekledikten sonra rulo şeklinde kapatın.
11. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

İşte pizza topları tarifi hazır!

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber