Gündem Pizzaya tüküren kuryenin 18 yıla kadar hapsi isteniyor

Pizzaya tüküren kuryenin 18 yıla kadar hapsi isteniyor

12.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de, pizza dağıtımı yapan motosikletli kurye Burak S.’in, apartmanda açtığı kutudaki pizzaya tükürüp, bu anları cep telefonunun kamerasıyla kayda alması ardından da müşteriye teslim etmesiyle ilgili Tüketici Mahkemesi’ndeki dava sürerken, Ağır Ceza Mahkemesi’nde de Burak S. hakkında, 2 ayrı suçtan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Pizzaya tüküren kuryenin 18 yıla kadar hapsi isteniyor

Kameradan izledi

Haberin Devamı

Davanın ikinci duruşması dün görüldü. Duruşmaya Alyüz ile avukatı ve pizza şirketinin avukatları katıldı. Kurye Burak S.’nin katılmadığı duruşmada tanıklar dinlendi. Tanıklardan Ç.E., kuryenin, pizzaya tükürdüğünü apartmanın güvenlik kamerasında gördüğünü söyledi. Duruşma, 14 Kasım’a ertelendi.

Öte yandan Hüseyin Alyüz hakkındaki ‘şantaj’ ve ‘örgütlü dolandırıcılık’ suçlamasıyla ilgili savcılıkça takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

Pizzaya tükürdüğü öne sürülen Burak S. hakkında, Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmek’ten 2 yıldan 15 yıla kadar, ‘mala zarar vermek’ suçundan da 4 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı bildirildi. l Eyüp Kelebek Eskişehir DHA