Gündem PKK asker-sivil ayırmıyor

PKK asker-sivil ayırmıyor

02.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van’da güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş ve 1 korucu şehit oldu. Siirt’te teröristler bir uzman çavuşu şehit etti. Mardin’de de yeni göreve başlayan bekçi PKK saldırısında şehit oldu

PKK asker-sivil ayırmıyor

- Van’ın Çaldıran ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada da 1 uzman çavuş ve 1 korucu şehit oldu.

Haberin Devamı

- Siirt Pervari’de Bestler Dereler Bölgesi’ndeki Kavaktepe noktasında arazi arama, tarama çalışması yürüten güvenlik güçlerine, dün sabah bir grup PKK’lı terörist tarafından ateş açıldı.

9 aylık kızı vardı

Çatışma sırasında açılan ilk ateşle birlikte 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 uzman çavuş da yaralandı. Pervari’de şehit düşen Uzman Çavuş Halit Şiltak’ın 9 aylık Işıl adında bir kızı olduğu öğrenildi.

- Mardin’de 6 günlük bekçi Ercan Gültekin, iş yerini devrettiği Mehmet Aydın ile birlikte çıkıp yürürken, arkalarından gelen 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Başına 4 kurşun isabet eden Gültekin şehit olurken saldırının ardından kaçan şüphelilerin, “İhanetçiyi öldürdük” diye bağırdıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

3 PKK’lı vuruldu

- Hakkari’de Türk savaş uçakları dün anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Çukurca kırsalındaki PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen üç teröristle bir havan mevzii ve bir doçka mevzii imha edildi.

- Diyarbakır’ın Hani ve Lice ilçelerinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda, 876 kilogram esrar ile 6 bin 500 kök kenevir ele geçirildi.
- Bitlis’in Tatvan ilçesi girişinde bulunan polis kontrol noktasına PKK’lı teröristler, önceki gece roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Polislerin de karşılık vermesi üzerine teröristler, gecenin karanlığından yararalanarak kaçtı. Bitlis Valisi Ahmet Çınar, operasyonlarda 10 kişinin gözaltına alındığını, kent merkezine sızma planı ile gelen PKK’lı teröristlerin ise dağlık alana kaçtıklarını, bölgedeki operasyonların kobra helikopterlerin desteği ile sürdürüldüğünü söyledi.

Kaçırıp öldürdüler

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde karayolunu geçen salı günü kesen bir grup PKK’lı, silah zoruyla etkisiz hale getirdikleri evli ve 1 çocuk babası Menderes Özer’i kaçırdı. Güvenlik güçleri eski Köy Korucuları Derneği Başkanı Mehmet Emin Özer’in oğlu olan Özer’in kurtarılması için çalışma başlattı. Çalışmalar devam ederken Şemdinli’nin Çatalca Köyü yakınlarında Menderes Özer’in cesedi bulundu. PKK’lılar tarafından başından vurulduğu belirlenen Özer’in cenazesi bugün toprağa verilecek.