Gündem PKK askeri binaya bombayla saldırdı

PKK askeri binaya bombayla saldırdı

30.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da askeri binaya öğlen teröristlerce el yapımı patlayıcı atıldı. Çatıya isabet eden patlayıcı maddi hasara yol açtı. Dün Şırnak otogarında da tuzaklanmış patlayıcı bulundu

PKK askeri binaya bombayla saldırdı

Diyarbakır’da Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı ait askeri binaya, dün saat 13.30 sıralarında teröristlerce el yapımı patlayıcı atıldı. Çatıya isabet eden el yapımı patlayıcı, büyük bir gürültüyle patlarken, olayda maddi hasar meydana geldi.
Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde, vali konutu, Yenişehir İlçe Polis Karakolu ve 7’nci Kolordu Komutanlığı konutu arasında bulunan Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı binasına, dün saat 13.30 sıralarında yoldan geçen teröristlerce el yapımı patlayıcı atıldı.

Çatıya isabet etti
Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Askeri birlik içerisinde yapılan incelemede el yapımı patlayıcının yemekhane çatısına isabet ettiği tespit edildi.
Çatının bir kısmında hasar meydana gelirken, patlama sırasında fırlayan şarapnel parçası, park halindeki bir araca da isabet etti. Polis bölgede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Terminalde bomba
Şırnak Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de arama yapan güvenlik güçleri, teröristler tarafından bina içinde tuzaklanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı buldu.
Otogar önünde park halindeki bir otomobilde de patlayıcı bulan güvenlik güçleri, bölgede güvenliği sağladıktan sonra patlayıcıları kontrollü şekilde imha etti.

Haberin Devamı

12 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 6 ve Şırnak’ta 6 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Nusaybin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 308’e yükselirken, Şırnak’ta da 272 oldu.