Gündem PKK’dan kalleş saldırı: 6 korucu şehit

PKK’dan kalleş saldırı: 6 korucu şehit

31.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler, Siirt’in Eruh ilçesi kırsalında yol çalışmasında çevre emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine ağır silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 6 korucu şehit oldu, 3 korucu ve 4 asker yaralandı. Teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.

PKK’dan kalleş saldırı: 6 korucu şehit

Siirt’te terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen saldırıda 6 güvenlik korucusu şehit oldu, 3 güvenlik korucusu ve 4 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Bir grup PKK’lı terörist Eruh ilçesi kırsalında bulunan Ormanardı köyü mevkiindeki yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine ağır silahlarla saldırdı. Güvenlik güçleri saldırıya anında karşılık verirken, açılan ilk ateşte güvenlik korucuları Mehmet Oktay, Sıddık Ertaş, Abdullah Yüztaş, Mehmet Eren, Nevzat Gökçe ve Seyfettin Başkurt şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yaralılar, Siirt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bölge ablukaya alındı

Saldırının ardından Siirt Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtilerek şu bilgiler verildi: “Düzenlenen saldırıda; 6 güvenlik korucumuz şehit olmuş, 3 güvenlik korucusu ve 4 asker de yaralanmıştır. Yaralı güvenlik güçlerimiz ivedi bir şekilde Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alınmıştır. Olayı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatılmıştır.”

Haberin Devamı

Camilerde selalar verildi

Siirt kent merkezindeki camilerde şehit korucular için sela okundu. 6 şehidin isimlerinin art arda söylendiği selanın ardından üzerinde Türk bayrakları olan ambulanslar, şehit cenazelerini almak üzere Siirt Devlet Hastanesi önüne geldi. Bu sırada şehit yakınları sinir krizleri geçirirken, hastane içerisine girmek isteyen kalabalık güvenlik görevlileri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Köylerine uğurlandılar

Korucular için Siirt Devlet Hastanesi önünde tören düzenlenen törene, şehitlerin yakınları, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konulan şehitler, okunan duaların ardından vatandaşların omuzlarında ambulanslara taşındı. Şehitlerin cenazeleri daha sona toprağa verilmek üzere Ekmekçiler köyüne uğurlandı. -TURAN KOYUNCU- MEHMET YÜCEL DURAK SİİRT DHA

PKK’lı teröristler, Eruh ilçesi kırsalında yol yapımında çalışan ekiplerin güvenliğini sağlayan askerler ve güvenlik korucularına saldırdı. Çatışmada 6 korucu şehit oldu. Haberi alıp hastaneye koşan şehitleri yakınları, Türk bayrağına sarılı cenazeleri alıp toprağa vermek üzere köylerine götürdü.

‘PKK Kürtlerin dostu ve savunucusu değil’

Siirt’te PKK’lı teröristlerce düzenlenen, 6 güvenlik korucusunun şehit düştüğü saldırı, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneğince yapılan ortak açıklama ile kınandı. Açıklamada, saldırının Afrin’de çok büyük darbe yiyen ve TSK karşısında tutunamayan terör örgütünün son çırpınıları olduğu belirtilerek, “Harekata güvenlik korucularının da katılması terör örgütlerinin ve onları savunanların planlarını bozmuş, ‘Kürtlere katliam yapılıyor’ tezini çürütmüştür. Bunu bilen ve gören PKK, son zamanlarda korucularımıza olan saldırılarını artırmıştır. Kürt kökenli korucuları şehit eden bu alçak zihniyet asla Kürtlerin temsilcisi ve dostu değildir. Bunlar kiralık katil ve kalleşler sürüsüdür. Bunlar satılık ve maşadırlar.” ifadeleri kullanıldı. - Diyarbakır AA