Gündem PKK hainliği: 3 asker şehit

PKK hainliği: 3 asker şehit

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Siirt ve Şırnak’ta devam eden terör operasyonlarında PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıların infilak etmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

PKK hainliği: 3 asker şehit

Şırnak’ın Gabar Dağı mevkisinde terörsitlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Saldırının ardından güvenlik güçlerince bölgede başlatılan operasyonda, PKK’lıların tuzakladığı bir başka el yapımı patlayıcı infilak etti. Bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Haberin Devamı

Beresiyle uğurladı

Siirt’in Eruh ilçesinde ise teröristler askeri aracın geçişi sırasında yola tuzakladıkları EYP’yi infilak ettirdi. Saldırıda uzman çavuş Bahattin Baştan şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit Baştan için İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Okunan duanın ardından şehidin naaşı protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ambulansa götürüldü. Bu sırada gözyaşlarını tutamayan şehidin bir silah arkadaşı, çıkardığı mavi beresini tabutun üzerine bıraktı. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Kahrolsun PKK” sloganlarının atıldığı törene, şehit yakınlarının yanı sıra mülki ve idari erkan ile komutanlar katıldı.

PKK hainliği: 3 asker şehit
Operasyon mesajı

Şehit Baştan’ın (26) acı haberi, Trabzon’un Düzköy ilçesindeki ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Babasını kaybeden ve 11 kardeşi olduğu öğrenilen şehit uzman çavuşun operasyon öncesi, sosyal medya hesabından görüntülü mesaj yayınladığı ortaya çıktı. Şehidin görüntülerde, “Operasyona gidip, geleceğiz. Bakalım, kısmetimize ne düşecek. Yüce Türk milletine sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kutlama yapmış

Şırnak’taki hain saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İzzet Ak (28) ve Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç’in (20) acı haberleri ailelerine ulaştı. Evli ve 1 çocuk babası şehit İzzet Ak’ın Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki annesine acı haberi kaymakam ve askeri yetkililer tarafından verildi. Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç’in (20) şehadet haberi ise, İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan babası Gürkan ile fabrika işçisi annesi Dilek Dinç’i yasa boğdu. İki erkek kardeşin küçüğü olan Dinç’in 7 Haziran’da olan doğum gününü vatani görevini yaparken kutladığı öğrenildi.