Gündem PKK kamplarına bomba yağdırıldı

PKK kamplarına bomba yağdırıldı

09.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Irak’ta tespit edilen PKK’ya ait sığınak, mühimmat deposu ve silah mevzileri Türk jetlerince vurularak imha edildi.

PKK kamplarına bomba yağdırıldı

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk jetleri dün sabaha karşı saat 02.00-04.30 saatleri arasında Irak’ın kuzeyindeki bölücü terör örgütüne ait hedeflere yönelik hava harekatı düzenledi. Kandil, Metina, Zap ve Gara bölgelerinde terör örgütüne ait sığınak, mühimmat deposu ve silah mevzilerini tam isabetle vurarak imha eden F-16 ve F-4 2020 savaş uçakları, taarruzun ardından emniyetle üslerine döndü.
12 PKK’lı öldürüldü
- Genelkurmay Başkanlığı devam eden operasyonlarda Mardin’de 8, Şırnak’ta 2, Tunceli’de 2 olmak üzere toplam 12 PKK’lı teröristin öldürüldüğü açıkladı. Buna göre devam eden operasyonlarda öldürülen PKK’lı sayısı Mardin’de 347’ye Şırnak’ta 321’e yükseldi. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde de 11 terör örgütü mensubu gözaltına alındı.
Bir çocuk daha öldü
- Şırnak’ın İdil ilçesinde hendek ve barikatların kaldırılması için 16 Şubat tarihinde ilan edilen ve 31 Mart günü kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından evlerine dönen vatandaşlar patlamamış mühimmatlar nedeniyle tehlike yaşıyor. Turgut Özal Mahallesi’nde bir süre önce 4 yaşındaki Hidayet Tek, sokaktaki bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybederken, önceki gün de aynı mahallede 8 yaşındaki Müslüm İlhan sokaktaki mühimmatın patlaması sonucu yaşamını yitirdi.
- Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde önceki gün akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracına PKK’lı teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Atılan roketatar mermilerinden birinin eve isabet etmesi sonucu 1 kişi yaralandı.