Gündem PKK’lı teröristler hiç beklemediği anda karadan ve havadan baskın yedi

PKK’lı teröristler hiç beklemediği anda karadan ve havadan baskın yedi

02.09.2016 - 21:00 | Son Güncellenme:

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında bugün hava destekli olarak düzenlenen komando timlerinin operasyonu ile terör örgütü PKK’nın stratejik planı çökertildi. Suriye’deki Fırat Kalkanı operasyonuna gölge düşürmek için Türkiye içine bir stratejik plan çerçevesinde sızmaya çalışan PKK’lı gruplara, hiç beklemedikleri anda ve baskın tarzı bir harekat ile önemli bir darbe indirildi.

PKK’lı teröristler hiç beklemediği anda karadan ve havadan baskın yedi

Hakkâri - Çukurca kırsalında Bugün Şehit Sağlık Üst Çavuş Mekan Şahin operasyonu icra edildi. Operasyon sırasında çatışmalar da yaşandı. Operasyon, Birinci Komando Tugay Komutanlığı unsurları i tarafından yapıldı. Harekata, savaş uçakları da hava bombardımanı ile destek verdi. Akşam saatleri itibariyle operasyonda, 33 terörist öldürüldü. 30 teröristin ise yaralanarak etkisiz hale getirildiği tespit edildi.



Terör örgütünün 5 doçka mevzii imha edildi. Çok sayıda silahı ele geçirildi. Çatışmalar sırasında bir asker şehit düştü. 6 asker ise yaralandı ve hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandı.

Bu operasyon, PKK’ya yönelik rutin operasyonlardan farklıydı. Operasyon ile PKK’nın kendi değerlendirmesi ve hedefine dayalı stratejik bir planı çökertildi. Operasyonun yapıldığı bölge terör örgütü açısından kritik önemdeydi. Operasyonun başarısında, istihbarat faaliyetleri önemli bir rol oynadı.

PKK’ya stratejik darbe indirildi

Operasyon; PKK’nın Çukurca ile Dağlıca arasına düşen ve Kuzey Irak’taki PKK kamplarıyla bağlantısını sağlayan bölgede yapıldı. Bu bölgede üslenen terörist grupların, Türkiye içine girmek ve yeni eylemlerde bulunmak için hazırlık yaptığı değerlendirildi. Bu hareketlilikle ilgili farklı kaynaklardan önemli istihbarat alındı.

İstihbarata dayalı yapılan değerlendirmelerin ardından hudut ve komando birlikleriyle baskın tarzında bir operasyon planlanarak uygulamaya konuldu. PKK’lı gruplar hiç beklemedikleri bir anda komandoların baskınına uğrarken, havadan da bombalandı. PKK, stratejik açıdan önemli gördüğü bu kırsal alanda önemli kayıplar vererek ciddi bir darbe yedi.

Fırat Kalkanı’na gölge düşürmek istiyorlardı

PKK, bu bölgeye yaptığı yığınak ve buradan Türkiye’ye yapacağı sızmalar ile Fırat Kalkanı operasyonuna psikolojik düzeyde darbe vuracağı planlaması içindeydi. Güvenlik birimleri, TSK’nın psikolojik moral ve motivasyonunu bozma amaçlı ve terör örgütünün çapını da aşan bir stratejik planın bu operasyon ile çökertildiği üzerinde durdu.

Terör örgütü PKK’nın, militan kaybının yanı sıra 5 doçka silahı kaybının da önemine dikkat çekildi.