Gündem PKK'lılar Elazığ'da trafik polislerine saldırdı: 3 polis yaralı

PKK'lılar Elazığ'da trafik polislerine saldırdı: 3 polis yaralı

02.09.2015 - 21:03 | Son Güncellenme:

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca Bölge Trafik Amirliği'ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda, biri ağır 3 polis memuru yaralandı.

PKKlılar Elazığda trafik polislerine saldırdı: 3 polis yaralı

Alınan bilgiye göre, Elazığ-Bingöl karayolundaki Bölge Trafik Amirliği'ne teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda 3 polis yaralandı.

Haberin Devamı

Kovancılar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı polislerden birinin hayati tehlikesinin bulunduğu, iki polisin, ilk müdahalenin ardından Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği bildirildi.

Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

AMELİYATA ALINAN POLİS İÇİN KAN ANONSU YAPILDI

Bu arada yaralılardan durumu ağır olan polis memuru Erhan Saygılı hemen ameliyata alındı. Saygılı için polis telsizinden kan anonsu yapılınca meslektaşları ve bunu öğrenen vatandaşlar hastaneye akın etti.

ELAZIĞ VALİSİ: OPERASYON SÜRÜYOR
Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'nde PKK'lılar, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Açılan ilk ateşte 2 polis yaralanırken, diğer görevlilerin karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı.
Elazığ'ın Kovancılar İlçesi Tunceli yol ayrımında bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne PKK'lılar bugün saat 20.15 sıralarında otomatik silahlarla saldırı düzenledi. PKK'lıların açtığı ilk ateşte 2 polis yaralandı. Müdürlükteki diğer polislerin karşılık vermesiyle bir süre yaşanan çatışmanın ardından yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçenin giriş ve çıkışları tutulurken, yaralı polisler de Kovancılar Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde PKK'lıların BölgeTrafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği silahlı saldırıda 3 polisin yaralandığı belirtildi. Durumu iyi olan bir polise olay yerinde müdahale edilirken, diğer yaralı polisler ambulanslarla Mehmet Gümüş ile Erhan Saygılı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Yaralı polislerin durumunu öğrenmek için Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ile İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek de hastaneye geldi.