Gündem PKK'lılara hava destekli operasyon: 9 ölü

PKK'lılara hava destekli operasyon: 9 ölü

24.02.2016 - 10:21 | Son Güncellenme:

İdil'e sızmaya çalışan PKK'lılara hava destekli operasyon düzenlendi; Çatışmada, ilk belirlemelere göre 9 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgedeki çatışmalar yer yer devam ederken, etkisiz hale getirilen terörist sayısının artabileceği öğrenildi.

PKKlılara hava destekli operasyon: 9 ölü

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar devam ederken, Cehennem Deresi'nden bugün ilçe merkezine sızmaya çalışırken tespit edilen kalabalık bir PKK'lı terörist grubuna operasyon düzenlendi.

Teröristlere ağır zaiyat verdirildiği, güvenlik güçlerinin bölgede arazi aramasının sürdüğü belirtildi. İdil'de hendeklerin kapatılıp barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ile Dirsekli Köyü'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve yaklaşık 4 bin polis ve jandarma özel harekat timinin katıldığı operasyonlar devam ediyor.

CEHENNEM DERESİNDEN SIZMAYA ÇALIŞAN PKK'LILARA OPERASYON

Haberin Devamı



Bugün sabah erken saatlerinde, İdil'e 6 kilometre mesafede bulunan Cehennem Deresi'nden ilçe merkezine sızmaya çalışan kalabalık bir PKK'lı terörist grubunun tesbit edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda özel eğitimli birlikler sevkedildi.

9 PKK'LININ CESEDİ BULUNDU

İdil'in Cehennem Deresi'nden ilçe merkezine sızmaya çalışan PKK'lılara yönelik operasyonda öldürülen 9 PKK'lının cesedi bulundu. Cesetlerden 3'ü İdil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Diğer cesetlerin de helikopterle bölgeden alınarak hastane morguna getirileceği belirtildi. Bölgede başka ceset olup olmadığının belirlenmesi için arazide arama-tarama çalışmaları devam ediyor.

Yetkililer, PKK'lıların İdil'e sızmaya çalıştığı sırada Cehennem Deresi'nin çıkışındaki hakim noktalarda konuşlanan askeri birlikler tarafından fark edildiğini belirterek, bölgede çatışmaların yaşandığını söyledi. PKK'lıların büyük bölümünün çatışmalar sırasında etkisiz hale getirildiğini belirten yetkililer, daha sonra bölgeye kobra helikopterlerin sevk edildiğini kaydetti.

YENİ MAHALLE'DE OPERASYON

Öte yandan dün gece patlayıcı tuzaklı hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle'de yoğunlaşan çatışmaların ardından çok sayıda tank ve zırhlı aracın mahalleye girdiği belirtildi. Bugün saat 06.00'da başlayan şiddetli patlama ve silah sesleri ile birlikte kobra tipi helikopterler havadan mahalle üzerinde sürekli uçuş yaptı.

UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Operasyonlar devam ederken, Yeni Mahalle'de bulunan tuzaklanmış barikatlar da tanklardan yapılan top atışlarıyla imha ediliyor. Dün gece bu patlayıcılardan biri imha edilirken, patlama sırasında şarapnel parçasının isabet ettiği bir uzman çavuş yaralandı. Yaralanan asker hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yazarlar